Næringsforeningsleder Hans Petter Øien Kvam er godt fornøyd med at hele 62 personer kom til næringslivsfrokosten i regi Næringsforeningen i Trondheimsregionens, avdeling Melhus (NiT). Næringslivsfrokosten var sist tirsdag.

De frammøtte kom fra ulike bedrifter, og Melhus kommune var også representert. NiT Melhus har 93 medlemsbedrifter, og Melhus var det første stedet utenfor Trondheim som fikk næringsforening i regi av NiT.

Variert aktivitet

Under frokosten fikk ulike bedrifter presentere seg, og banksjef Ragnar Torland fra Melhusbanken fortalte om fjorårets rekordresultat slik Trønderbladet omtalte i tirsdagsavisa. Per Evjen som er medarrangør av Melhusfestivalen, orienterte litt om programmet under årets Melhusfestival som har kjente band som D.D.E, Stage Dolls, CC Cowboys, Plumbo og Grannes på programmet. Festivalen er 9.–10. juni.

– Hvis vi ikke trekker folk nå, blir det aldri. Vi har booket tidenes band, sa Evjen.

De øvrige som presenterte seg var 3T der daglig leder Thomas Valø orienterte om treningssenteret som satser i Melhus, Rantex og Melhus kommunes kulturavdeling. Fra sistnevnte kom kulturkonsulent Line Solbakken, og hun fortalte om Sagauka i juni. I år skal det arrangeres sagamarked ettersom årets tema er handel. Med Melhus nevnt 70 ganger i sagalitteraturen, er det på tide å utnytte sagatida bedre som merkevare, mener Solbakken.

Neste næringslivsfrokost er 21. mars, og 28. mars lanseres logoen for prosjektet Smak og opplevelser. 22. april er det Bondens Marked i Melhus og 8. juni er det næringskonferanse.

Næringsråd

Nylig vedtok Melhus kommunestyre å opprette et næringsråd, og rådmannen fikk i oppgave å komme med forslag til sammensetning. Øien Kvam ser ikke næringsrådet som en konkurrent til næringsforeninga.

– I all beskjedenhet må jeg si at næringsråd er et forslag som kommer fra meg. Det er et signal om at kommunen ønsker tettere samarbeid. Et næringsråd vil bli en styrke for næringsforeninga og næringslivet generelt, sier Øien Kvam.

De frammøtte presenterte seg etter tur, og en av dem var Guro Angell Gimse som er fylkespolitiker og lokalpolitiker. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Praten gikk lett rundt bordet. Foto: Gunn Heidi Nakrem
Næringsforeningsleder Hans Petter Øien Kvam var godt fornøyd med oppmøtet. Foto: Gunn Heidi Nakrem