I mange år har Ola Krokstad ventet på at fylkesveg 708 på Hølonda kan bli lagt utenom gården på Stranda.

Befaring

Nylig var fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke (Sp), Liv Darell (Sp) fra fylkeskommunens samferdselskomité og lokalpolitikerne Ketil Reitan og Ole Ingebrigt Eid fra Senterpartiet på befaring. Krokstad håper at politikerne tar tak i saken, og sørger for at både dem på gården og bilistene får en mye tryggere hverdag.

- Det går på nervene løs når det kommer snø slik at det kan falle taksnø ned på bilene. Regelverket er slik at om snøen treffer bilene, er det vårt ansvar. Treffer snøen veien, er det vegvesenets ansvar, sier Krokstad.

Snøfall

Krokstad forteller at det har vært nære på at biler er blitt truffet av store mengder taksnø. Blir bilene truffet, kan det bli bråstopp på grunn av manglende sikt og dermed fare for kollisjoner. Bilene kan også bli skadet.

Ved store snøfall har Krokstad vært ute med varsling i form av lykt, og han har stilt seg klar med traktoren for å vente på at taksnøen faller ned slik at han får ryddet så fort som mulig. I vinter har det vært stor trafikk forbi som følge av idrettsarrangementer på Korsvegen, og da har Krokstad vært ekstra nervøs for uhell. Siden bilene kjører gjennom gården, har det ikke vært lett for Krokstad å få ryddet fordi det er fare for at han kan bli påkjørt.

- Dessuten er det støy, og det har vært flere utforkjøringer. Det er 40-sone, sier Krokstad.

Krokstad forteller at det for mange år siden ble stukket ut ei veilinje, og han mener den best egnede veilinja er oppe i skogen. Blir ny vei lagt nedenfor gården, vil det gå med dyrkamark, påpeker Krokstad.

Tas opp i neste uke

Fylkesvaraordfører Gunn Iversen Stokke opplyser at saken vil bli tatt opp av Liv Darell (Sp) under komité for infrastrukturs møte 15. februar.

- Da vil hun ta opp om det er mulig å få inn omlegging av veien på prioriteringslista. Dette er en uholdbar situasjon for den som bor der, og for dem som ferdes forbi. Trafikken er ventet å øke som følge av mer boligbygging på Korsvegen. Vi håper å få til ei løsning slik at de slipper å ha fylkesveien gjennom gården, sier Stokke.

Stokke forteller at dagens fylkesveg 708 gjennom gården kan bli til gang- og sykkelvei. Melhus kommunestyre har vedtatt å bygge gang- og sykkelvei til Stranda, og Stokke mener det er penger spart for kommunen om dagens fylkesveg 708 gjennom gården kan benyttes for gående og syklende. Det er ei løsning som Krokstad mener er akseptabel.

Fylkesvaraordføreren mener at det har tatt tid å få lagt om fylkesveien fordi Melhus kommune ikke har satt veistrekninga høyt opp på sin prioriteringsliste. Stokke oppfordrer Melhus kommune til å gjøre det. Selv om Darell tar opp saken under komitémøtet, vil Stokke ikke love at det kommer penger til ny vei umiddelbart.

- Dessverre er det mange veistrekninger som det må gjøres noe med, sier Stokke.

Rett før gården er det en skarp sving, og her har det vært mange ulykker. Foto: privat