Melhuslista mener at sykehjemsavdelinga Sagatun, som har stått tom siden 2013, kan benyttes til forvaltningskontor. Men andre partier mener at forvaltningskontoret bør legges til Melhus rådhus. Forvaltningskontoret var ett av stridstemaene under kommunestyremøtet sist tirsdag.

Fordeling

Et eget forvaltningskontor for fordeling av pleie- og omsorgstjenester var ett av forslagene i Melhus kommunes prosjekt «100 år i eget hjem», og foreslått av Agenda Kaupang som i sin rapport mener at eldreomsorgen i Melhus må omorganiseres.

Imidlertid viser det seg at det er sterk politisk strid om hvor forvaltningskontoret skal være. Rådmannen har anbefalt at møterommet Ragna Rytter bygges om for 900.000 kroner, og har argumentert at et forvaltningskontor bør være i rådhuset og ikke i en institusjon for å skape et skille mellom forvaltning og utførelse av tjenestene.

Les også: Rådmannens forslag

Da formannskapet behandlet saken, gikk flertallsgruppa (Ap, H og KrF) inn for å bygge om møterommet som er i første etasje i rådhuset. Opposisjonen ville utsette investeringa, og heller ta den når budsjettet og økonomi- og handlingsplanen skulle behandles.

Høringsrunde

Tirsdag skulle saken opp i kommunestyret siden det er kommunestyret som avgjør større investeringer. Da tok Bente Estenstad (Ap) til orde for det hun omtalte som ei god og grundig utredning, og at brukerne skulle få høres først. På vegne av Ap og H foreslo hun at saken skulle utsettes slik at Eldres råd og råd for personer med nedsatt funksjonsevne skulle få uttale seg. I utredninga burde flere alternativer omtales og blant annet bruk av Buen, foreslo Estenstad.

Opposisjonen støttet utsettelsesforslaget, og Jagtøyen uttalte at hun er uenig i at et investeringsprosjekt skal behandles en måned etter at budsjettet er behandlet.

Kristelig Folkeparti var helt uenig i at forvaltningskontoret skal utsettes, og Anna Lina Mørreaunet Holm sa at kontoret har vært i kjømda ei god stund.

- Flere kommuner har plassert forvaltningskontor på velferdssenter, og har tatt dem ut, sa Mørreaunet Holm.

Tom avdeling

Det var ikke Kaare Qvenild (Melhuslista) enig i, og han mente at det burde være mulig å bruke en del av avdelinga Sagatun som har stått tom siden 2013. Sagatun har stått ubenyttet fordi den administrative ledelsen mente det ikke var behov for avdelinga likevel.

Saken om forvaltningskontoret ble utsatt mot de to stemmene fra Kristelig Folkeparti.

Neste kommunestyremøte er i mars.

Rådmannen ønsket at forvaltningskontoret skulle legges til møterommet Ragna Rytter. Foto: Gunn Heidi Nakrem