Tirsdag morgen måtte NSB sette inn et tog med færre seter fra Lundamo, og salgs- og markedsansvarlig Hilde Lyng forteller at togsettet vanligvis brukes på Rørosbanen, Raumabanen, Nordlandsbanen mellom Trondheim og Mo i Rana og Saltenpendelen.

Agendatog

Dette toget har 76 plasser, mens de vanlige togsettene har 136 plasser. Toget hadde to vogner, og har en liten avdeling med vareautomat og varmdrikksautomat. Togsettet har benevnelsen type 93 – tidligere kalt Agendatog. Benevnelsen på togsettet med 136 plasser, er type 92.

- Vi har dessverre noen for få av togsettene type 92 for tiden, fordi noen togsett har blitt skadet blant annet på Rørosbanen for litt siden, opplyser Lyng.

Som kjent har det vært avsporing på Rørosbanen.

Flere reiser med toget

NSB opplever at stadig flere reiser med lokaltogene mellom Lundamo/Melhus og Trondheim.

- Dette er gledelig. Dessverre kan jeg ikke oppgi eksakte tall for antall reisende mellom Lundamo og Melhus til Trondheim, da dette er tall vi ikke lenger oppgir på grunn av at NSB er konkurranseutsatt blant annet på den strekningen, forteller Lyng.

For strekninga Lundamo/Lerkendal-Steinkjer var det sju prosent flere kunder de åtte første månedene i år sammenlignet med tilsvarende periode i fjor. Det var det 814.000 passasjerer.

Les også: Trondheimsordføreren vil at flere skal reise kollektivt

Når det gjelder strekninga Trondheim-Røros, var det 0,7 prosent flere reisende med lokaltog de åtte første månedene i år sammenlignet med samme periode i fjor. Der reiste 87.400 passasjerer.

Les også: Om avsporinga i Singsås