Dette er en del av Trønderbladets serie om innflyttere og utflyttere i vårt distrikt.

I 2007 flyttet Cathrine Jakobsen til Melhus, og for to år siden åpnet hun Schei Jakobsen cafe og interiør sammen med Anna Schei Lorentzen. Kafeen som er i Melhus sentrum, ble umiddelbart en suksess. Den har blitt et samlingssted i Melhus sentrum for både lunsjgjester og middagsgjester.

Kortreist mat betyr mye for innehaverne, og de benytter gjerne lokale matvarer såfremt det er mulig. Der kan også lokale kunstnere få vist fram verker. Dessuten har kafeen også vært arena for samtalekvelder om blant annet kultur, og her kunne en høre melhushistorien fortalt i en rasende fart av lokalhistoriker og folkehøgskolerektor Ronald Nygård.

Cathrine Jakobsen er utdannet kokk, og hun har jobbet flere år i restaurantbransjen som kokk og daglig leder ved en restaurant på Bakklandet. Hun var med på å starte restaurant Emilies på Brekstad.

Les også: Schei Jakobsen fylte ett år

Når flyttet du til Melhus?

– 2007. Jeg vokste opp på Heimdal, og flyttet til Trondheim sentrum da jeg var 17 år.

Hvorfor flyttet du til Melhus?

Jeg møtte faren til mine barn. Vi har to barn på tre og seks år. Først bodde vi på Kvammen, og så bygde vi hus på Kuhaugen. Nå bor jeg på Løvset.

Hva betyr Melhus for deg?

– Melhus betyr veldig mye for meg. Jeg er bosatt her, og har fått barn her. Den største har begynt på skolen, og det binder meg. Jeg trives veldig godt her på grunn av Schei Jakobsen som jeg er med på å drive. Melhus har kort vei til byen, og et godt kollektivtilbud dit. Her er det landlig og kort vei til sentrum. En har idyllen med å bo på landet, men jeg føler likevel ikke at Melhus er langt unna byen, fordi det skjer så mye her.

– Er det noe du savner i Melhus?

– Det kunne ha vært enda mer kultur. Vi har både kino og forestillinger, men vi kunne gjerne hatt et eget kulturhus og et badeland. Politikerne har snakket om kulturhus, og det hadde vært fint om vi kunne få det i Melhus. Noen har også nevnt badeland, og det er jo fint for barnefamilier. Det hadde vært suverent om de hadde fått til det. Jeg føler at vi har det meste i Melhus.

– Savner du hjemplassen din?

– Jeg savner ikke den, og jeg vil nok aldri flytte tilbake til Heimdal. Jeg var ung da jeg flyttet derfra. Det er mye mer som skjer på Melhus.

– Kommer du til å flytte tilbake til Trondheim?

– Nei, men kanskje når jeg blir pensjonist og kan bo i en leilighet på Solsiden. Jeg har ingen planer om å flytte.