– Nokas har drevet og har hatt service på minibanker i alle år. Banken har bestemt seg for at Nokas skal ta seg av hele drifta, sier banksjef Karl Reinert Halsen i Sparebank1 SMN avdeling Melhus og Midtre Gauldal.

Tre steder

Minibankene det gjelder er i Budal, Hovin og på Lundamo. Kundene vil ifølge banksjefen oppleve at det står Nokas på displayet og på kvitteringa.

– Mange forbinder nok Nokas med Nokas-ranet, men Nokas er et seriøst firma som har hatt ansvar for påfylling og service. Vi håper at overdragelsen av ansvaret til Nokas vil bety at minibankene blir mer stabile, sier Halsen.

Stadig mindre brukt

Bruken av minibanker er ifølge banksjefen, sterkt fallende. Mange har knapt nok kontanter på seg, og bruker i stedet kort til betaling av det aller meste.

– Nokas er forpliktet til å ha en evaluering annethvert år av behovet for minibankene, og vil om to år ta ei vurdering av behovet, sier Halsen.

Budal

Banksjefen tror det blir behov for minibanken i Budal i lang tid framover.

– Vi ser behovet for å ha en minibank i Budal fordi det der er salg av produkter fra seterdrift og det er dårlig mobildekning, sier Halsen.

Les også: Vurderte nedlegging

Mobilbetaling

Sparebank1 SMN jobber for å få lag og foreninger til å ta i bruk mCash som alternativ til kontanthåndtering, men mCash betinger at det er mobildekning på stedet. I seterdalene i Budal er det ikke mobildekning og dermed kan ikke mobilbetaling benyttes før mobildekninga blir bedre.

Minibanker skal ifølge Halsen ikke legges ned med det første, men at det kan bli ei vurdering av dette om to år siden uttaket i minibanker viser en sterkt nedadgående trend.

Når det gjelder minibanken på Støren og den i Melhus sentrum, opplyser banksjefen at det er lettere å få fikset problemer fordi disse er i banklokaler der det er ansatte som kan trå til.

Les også: Brukte stjålet bankkort i minibanken