Starter blogg for gründere

Beate Horg og Siri Marte Hollekim-Strand starter bloggen «Hal og dra» for å hjelpe andre.

  Foto: Erlend Enger

TESTER: Siri Marte Hollekim-Strand og Beate Horg er selv gründere og tester ut ideer til å komme seg ut på tur. Foto: Erlend Enger 

Nyheter

– Med bloggen ønsker vi å vise andre hvordan gründere jobber og gjøre oss selv synlige, sier Beate Horg (41) fra Lundamo.

Skal gi råd

Bloggen har tittelen «Hal og dra», og skal ifølge Horg ikke handle om hverdagslivet til henne og Hollekim-Strand. I stedet ønsker de å vise andre som ønsker å etablere seg, hvordan de kan nå målet.

Les også: En legende holder koken

– Vi ønsker å fortelle om den daglige gründervirksomheten. Det kan være vanskelig å finne fram, og alt er veldig uoversiktlig. Ved å lese bloggen kan en få ryddet i skogen av muligheter, sier Horg.

Melhus kommune har bevilget 100.000 kroner til Horg og Hollekim-Strand, og støtten blir godt mottatt hos de to.

– Vi er kjempefornøyde med støtten, og vi fikk det vi søkte om. Med støtten føler vi at de tror på oss, sier Horg.

Felles interesser

Firebarnsmoren har jobbet som journalist, og har de siste årene jobbet som kommunikasjonsrådgiver. Hun er nå kommunikasjonsrådgiver ved Statped. Hun møtte Siri Marte Hollekim-Strand under et møte på NTNU, og de fant ut at de hadde samme produktidé.

Les også: Tenker nytt om miljø

Medbloggeren og småbarnsmor Siri Marte Hollekim-Strand fra Melhus har doktorgrad i klinisk medisin, er fysioterapeut, treningsfysiolog og har spisskompetanse innen idrettsernæring. Tobarnsmoren har vært med på å starte danseskolen Melhus Onstage sammen med ektemannen Roar Strand og Hanna Jakobsen Grinde. På bloggen er Roar Strand oppført som tester.

Bloggerne har også med seg sveiser Jens Ove Borten fra Kvål og IT-rådgiver Gaute Bjørnli fra Lundamo.

Melhus kommune gir bistand til rådgiving hos Leiv Eriksson-senteret i Trondheim, og skal bygge opp et gründerkontor etter at Venstre lanserte dette. Beate Horg sier at hun ikke har noe å utsette på kommunens håndtering av gründere, og at de har fått hjelp på Leiv Eiriksson Nyskaping AS i Trondheim for noen år siden.