Lørdag var første tur, og den gikk fra Melhus sentrum forbi Gimse bru mot Travøra, og over Høyeggen og Kringla. Foruten arrangørene deltok to personer, og guide Torgeir Gunleiksrud syntes dette ble en lovende start.

– Det er veldig artig å vise fram Melhus og naturen vår. Mye av hensikten med dette opplegget er å bli kjent, og å vise hva som ligger i den norske turtradisjonen, sa Gunleiksrud. Han vil være guide på flere av turene, og neste går allerede 19. november.

Lørdag fortalte han om Gaula, laksefisket og Gimsebrua. Han spurte deltakerne hvor lang de tror Gaula er. Tekest Mehari fra Eritrea har bodd i Melhus i bare ett år, og gjettet 100 kilometer. Det syntes Torgeir Gunleiksrud var bra tippet. Riktig svar er 152 kilometer.

– Jeg er vant til å gå på tur, og synes dette er fint. Det mest interessante i dag har vært å høre om historien her og laksefisket, sa Tekest Mehari.

Suchira Phovan fra Thailand synes det er fint å lære om norsk natur.

– Jeg har bodd i Norge i ett og et halvt år, og er gift her. Jeg liker å komme meg ut i naturen, og det er fint i Melhus, sier hun.

Suchira går på språkopplæring, og på vandreturene får hun trening i å snakke norsk. Marit Sognli Gladsø i Melhus Røde Kors sier det er åpent for dem som har bodd lenge i Melhus å bli med også. Tur er kontaktskapende og sosialt. Lørdag ble det tent bål og kokt tevatn og kaffe ved Gaula.

Les mer: Ringerunde gav 50.000.

Les mer: Bygde opp flyktningeenhet, men ingen kom.

Marit Sognli Gladsø fra Melhus Røde Kors trivdes i godt selskap med Tekest Mehari fra Eritrea. Foto: John Lerli