Skihelter kan få vei oppkalt etter seg

Begge to har gjort det svært skarpt i internasjonal sammenheng.

Oddvar Brå  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Toralf Engan. Arkivfoto 

Nyheter

Skiheltene Oddvar Brå og Toralf Engan fra Hølonda kan få hver sin vei i hjemkommunen, oppkalt etter seg.

Den ene veien er i et nytt boligfelt på Korsvegen, og veien kan bli hetende Oddvar Brås veg ifølge et navneforslag som er ute på høring.

Den andre veien er i det nye boligfeltet Sandbakken på Korsvegen, og kan bli hetende Toralf Engans veg. Dette navneforslaget er også ute på høring.

Begge har hevdet seg godt internasjonalt.

Toralf Engan

Skihopperen Toralf Engan feiret nettopp 80-årsdagen med en mottakelse i Trondheim der to ordførere var til stede. Den ene var melhusordføreren og den andre trondheimsordføreren. Engan har vunnet OL-gull, VM-gull og hoppuka.

Les også: Ga bort premiesamlinga

Oddvar Brå

Langrennsløperen Oddvar Brå (65) har blant annet vunnet VM-gull i Oslo, og i samme mesterskap brakk han som kjent den ene staven i gullkampen mot en russisk skiløper på stafetten. Brå har også vunnet verdenscupen sammenlagt, han vant junior-VM, tok fjerdeplass i OL, to OL-sølv og to OL-bronser fra stafetter samt har mange NM-titler.

Les også: Feiret 65-årsdag med duell

Les også: Vil ta vare på premiesamlinga

Skikongen er for øvrig hedret med en skulptur utenfor Eid skole.

Les også: Hedret Oddvar Brå der staven brakk

Oppkalling

Det er lenge siden veier i Melhus er blitt oppkalt etter personer, og de senere år er gjerne gårdsnavn blitt brukt når nye veier skal få navn. Navnekonsulenten har også foreslått at en annen vei bli oppkalt etter en person, og tidligere ordfører Gustav Berg kan få en vei oppkalt etter seg på Løvset.  Denne veien skal gå i et nytt boligområde.


 

Eksempler på andre veier som har fått navn etter personer, er Martin Tranmæls veg, Per Bortens veg, Ragna Rytters veg, Bergljots veg, Eindrides veg og Styrkårs veg.