Derfor satser vi digitalt

Leservaner endrer seg, også for Trønderbladet. Det tar vi nå konsekvensen av.
Nyheter

Leservaner endrer seg. Også for Trønderbladet har den digitale lesingen økt kraftig. Det tar vi nå konsekvensen av.

I løpet av førjulsvinteren vil Trønderbladet derfor innføre en abonnentsløsning på nett. Samtidig vil vi redusere antallet ukentlige papiraviser fra tre til to.

Les også: – En avis mindre i uka, like mye innhold

De offisielle lesertallene kom 20. september. Selv om papiravisa holder god stand, er det nå mange flere som leser Trønderbladet på nett eller mobil, enn på papir. Dette er en formidabel endring fra noen år tilbake. Også vi i Trønderbladet må tilpasse oss denne virkeligheten, slik mange andre aviser har gjort eller kommer til å gjøre.

Så når vi endrer fra tre til to papiraviser i uka og kombinerer det med et løft digitalt, er det for å gi et tilbud til våre abonnenter som de faktisk etterspør.

Kunstig publisering

Dagens ordning tvinger oss ofte til å ha en kunstig publisering av vårt innhold. Nyheter som vi er alene om, sparer vi gjerne til papiravisa. Dette gjør vi for å tilby noe eksklusivt til våre abonnenter og ikke gi bort alt gratis på nett. Med en abonnentsløsning på nett kan vi publisere nyhetene med én gang, og ikke vente en dag eller to til papiravisa går i trykken. Det gleder vi oss til. I tillegg vil vi publisere mye på nett som i dag kun er i papiravisa, for eksempel leserinnleggene og våre faste spalter. Så i løpet av noen måneder vil Trønderbladet publisere for abonnentene hver dag. Det har aldri skjedd før.

Øker sidetallet

Noen vil sikkert mene at Trønderbladet vil levere et dårligere produkt med to i stedet for tre ukentlige papiraviser. Jeg kan med hånden på hjertet si at det ikke stemmer. Vi vil levere to fyldige og gode aviser i uka. Sidetallet per uke vil være omtrent det samme med to aviser som det er med dagens tre.

I tillegg sparer vi selvsagt penger på å trykke og distribuere én avis mindre i uka. Dette er penger vi vil bruke på å lage flere og bedre artikler. Det koster nemlig å lage lokaljournalistikk. Vi ønsker at Trønderbladet skal fortsette å være en god og viktig lokalavis.


Som abonnent får du tilgang til alt: papiravisa, Trønderbladets abonnementsløsning på nett og den elektroniske utgaven av papiravisa (e-avisa). Dermed kan du som abonnent lese nyheter hvor du vil og når du vil. Vi håper merverdien av å abonnere blir langt mer synlig enn før. Og kanskje de som til nå har lest nettavisa gratis, vil se hva de går glipp av.

Drivkraften vår

God journalistikk skal fortelle folk noe de ikke vet, men kanskje burde vite. Den skal forklare og den skal underholde. God journalistikk skal skape debatt og noen ganger føre til endringer. Det er vi i Trønderbladet brenner for, og som er drivkraften vår. De endringene Trønderbladet gjør i høst, vil gi et bedre produkt for dere abonnenter.


Vennlig hilsen

Lars Østraat

Redaktør