Familien på fire flyttet til Spania

– Vi fant ut at hvis vi bare snakker om det, og finner på unnskyldninger, så blir det aldri noe av det.
Nyheter

I San Pedro del Pinatar, midt mellom Torrevieja og La Manga på sør-østkysten av Spania, bor familien Horg Solem fra Lundamo.

De hadde snakket lenge om at de hadde lyst til å bo et år i utlandet, og spørsmålet var egentlig bare når. Skulle de vente til barna ble store, eller ville det bli vanskeligere?

–Vi fant ut at hvis vi bare snakker om det, og finner på unnskyldninger, så blir det aldri noe av det, smiler Kari Horg.

Les også: Barneskolen på Støren er smekkfull

Vil lære språket

Da yngstemann i familien, Einar (4) var 10 måneder gammel, bodde de tre måneder i Brasil, og det var da ønsket om å bo ett helt år i et annet land, virkelig ble aktuell.

Les også: Beste Yx-stasjon i hele Trøndelag

Far i huset, Arnt Joar Solem, er fagleder i Eiendomsmegler 1, og han fikk anledning til å ta med seg jobben sin hvor det skulle være. Dermed var muligheten mange.

Gjennom et vennepar kom de fram til at Spania og San Pedro del Pinatar var et flott sted å bo, spesielt siden dette er et sted som ikke allerede er overbefolket av skandinaver.

–Det er en fordel, siden jeg også har et mål om å lære meg spansk, sier Kari.

Arnt Joar kan portugisisk fra før, og forstår en del spansk. Einar og broren Sondre (7) går begge på internasjonal skole, og har allerede etter få uker lært seg mange nye ord.

Annerledes skole

Kari er lærer ved Lundamo skole til vanlig, og håper at også hun kan få seg jobb i Spania etter hvert. Men lærerstillingene ved de internasjonale skolene her er ettertraktet, og det er mange om beinet. Til så lenge blogger hun på bloggen «Hjemmeborteuavgjort», og har så langt ikke rukket å kjede seg særlig mye.

–Jeg har blitt kjent med en del andre foreldre som er i samme situasjon, fra Belgia, England og Sverige, forteller hun.

Skolesystemet i Spania er annerledes enn i Norge, og Einar har begynt på skolen ett år tidligere enn han ville gjort i Norge.

Det synes han er kjempespennende, og selv om ingen på skolen snakker norsk, ser det ut til å gå veldig bra med begge guttene. Det er en internasjonal skole, med barn fra mange land, og Kari sier at nettopp denne kulturelle variasjonen, er en stor grunn til at de ønsker dette utenlandsoppholdet.

–Det å la barna få muligheten til å lære et annet språk, og oppleve en annen kultur, er et stort pluss, sier Kari.

Les også: Første parti med øl fra Kostøy-bryggeri er klart

I starten hadde mest feriefølelse, kan hun fortelle, men etter som ukene har gått, blir det mer og mer hverdag.

–Huset må vaskes her også! ler hun.

Trives godt

Stort sett hver dag etter skolen går de og bader i sjøen eller i bassenget til et vennepar, så litt sydenfølelse er det.

Om ikke så lenge er planen at de skal flytte fra leiligheten de leier og inn i et rekkehus, og da får de eget basseng.

Til jul skal de hjem en tur, men så skal de tilbake. Planen er å bli Spania i ett år.

–Vi trives kjempegodt! fastslår Kari.