Første parti med øl er klart

På fredag kan du besøke bryggeriet på Kotsøy, og få tak i de første flaskene med Hogna brygg.

Morten Svardal og Ola Raphaug er to av fire investorer i Hogna brygg, som holder til i de gamle butikklokalene på Kotsøy. På fredag åpner de dørene til utsalget for første gang. Det blir en slags føråpning, hvor det første partiet med brygg selges på flasker. 

Nyheter

– Vi har nå ferdigbrygget første produksjonen, 2500 liter øl er klart. Vi åpner fabrikkutsalget vårt på fredag, sier en stolt styreleder Krstian Digre.

Les: Ølprodusenter snart igang

Juleølet tappes snart

Hogna brygg består av fire karer: Morten Svardal, Ingebrigt Enlid, Ola Raphaug og Sturla Bogen. De går helt og fullt inn for å skape et levedyktig bryggeri, og har avtale med Rørosmat for distribusjon ut til butikker. Ut i butikkene vil ølet først komme når julebrygget er i gang. Denne første produksjonen vil kun selges i deres eget ølutsalg på Kotsøy.

Julebrygget begynner å tappes 17. oktober, forteller Digre. Og, som en av de aller første lokalbryggeriene i Norge, vil de tappe på boks. Tappeanlegget fra USA kommer i disse dager, og bryggeriet på Kotsøy vil dermed bli et av foregangsbryggeriene i landet med å følge trenden fra USA om å brygge på boks.

– Det er den internasjonale trenden; at boks tar over for flaske. Vi er blant pionerne som starter på boks. Ølet som kommer ut i butikk, vil være på boks, forteller Digre.

Les også: Ølnerden starter butikk

Åpent på fredag

Det første brygget, som nå settes ut i ølutsalget, kaller de «Batch 1», eller parti én. Det består av tre sorter øl.

– Vi har egne etiketter for det opplaget, som vi kun selger gjennom fabrikkutsalget vårt, forteller Digre.

Fredagens førpremiere er åpen for alle som vil komme og se hva bryggeriet på Kotsøy dreier seg om.

Når de får økt opp utvalget, med mer enn de tre sortene de har i dag, vil de ha en offisiell åpning. Om det blir før eller etter jul, er ennå litt usikkert. Når det er klart, blir det en stor, offisiell åpning med smått celebre gjester.

De har planer om å ha åpent hver fredag, og etter hvert hver lørdag fram mot jul.

– I tillegg er det ringeklokke utenfor bygget, det er som regel alltid noen inne i bryggeriet, så det er alltids mulighet for å komme og handle, sier Digre.

Les også: Bentes salong utvider