Beste stasjon i Trøndelag

YX Soknedal kåret til beste selveide bensinstasjon.

ÅRETS STASJON YX Soknedal ble årets selveier-stasjon i Midt-Norge i YX-konsernet, for 2015. Omsetningen øker år for år, forteller Sissel Myran. Hun er en av tre eiere av stasjonen, men ikke avbildet på dette bildet fra tidligere i år. Det er derimot de to andre: Hilde Roen og Torill Staverløkk.  Foto: Marthe Eid

Nyheter

De ble årets selveeierstasjon i Midt-Norge innen YX-konsernet.

– Det var veldig overraskende. Vi hadde ikke ventet den, vi ble litt sjokkert alle sammen, forteller Sissel Myran.

Les også: Kafferekord for bensinstasjon på Klett

Les også: Pass deg for tomgangstyven!

Øker omsetningen

Hun er en av tre eiere og drivere av bensinstasjonen i Soknedal sentrum. Sammen med Hilde Roen og Torill Staverløkk kjøpte hun opp stasjonen i november 2012, og de driver den sammen.

Omsetningen er økende, og fjoråret var et bra år, noe prisen vitner om.

– Også hittil i år går det veldig bra. Det er økning fra årene før. Det er veldig positivt, sier Myran.

De merker godt det økte besøket.

Flere trailere

– Det har vært en bra sommer. Det har vært flere trailersjåfører enn tidligere som har stoppet. Vi har noen faste sjåfører som vi kjenner igjen, men i fjor og i år har vi fått besøk av en del nye. Det betyr kanskje at vi har fått et godt rykte, sier Myren.

Salg av drivstoff står for en stor del av omsetningen, men Myren forteller at de satser på mat. Det er også der de mest av alt merker økningen.

– Det har også vært innom en del turister i sommer.

Usikkerhet rundt E6

Tidligere i år skrev Trønderbladet om bensinstasjonen og usikkerheten som hersker rundt ny E6 forbi Soknedal. De tre eierne er usikre på hva de gjør den dagen nyveien kommer, da ny vei vil krysse dagens E6 lenger sør.

– Vi har ikke lagt planer ennå. Det vil vise seg hva vi ender opp med å gjøre. Og det er mye usikkerhet rundt det. Begynner de bygging snart? Det er veldig mye fram og tilbake. Hvis det blir bygging, må vi tenke over hva vi skal gjøre. Vi blir i bakleksa hvis vi blir liggende der vi er i dag, sier Myran.