Korsvegen får kommunal barnehage

Varaordføreren mener at de kommunale barnehagene har noe å lære av idrettsbarnehagen som ikke får etablere seg på Korsvegen.

Eid barnehage holder nå til i leide lokaler i Korsvegen næringspark, og skal få nye lokaler ved Eid skole i 2019. 

Nyheter

Melhus kommunestyre vedtok tirsdag kveld enstemmig at kommunen skal stå for bygging av den nye barnehagen på Korsvegen. Kommunestyret har bevilget 39,75 millioner kroner til barnehagebygginga, og har vedtatt at barnehagen skal bygges i nærheten av Eid skole. Barnehagen skal stå ferdig i 2019.

Ikke idrettsbarnehage

Dermed takket Melhus kommunestyre nei til tilbudet fra Brekkåsen idrettsbarnehage om en privat barnehage. Idrettsbarnehagen tilbød å bygge en idrettshall i tilknytning til barnehagen. Tomt hadde idrettsbarnehagen sikret seg ikke langt unna skolen. Kommunestyret vedtok at Ole Ingebrigt Eid som er grunneier og som var innkalt til kommunestyremøte for Senterpartiet, var habil da saken ble behandlet.

Varaordfører Stine Estenstad (H) la ikke skjul på at hun hadde ønsket seg idrettsbarnehage på Korsvegen, og hun begrunnet det med at idrettsbarnehagen har en fantastisk måte å jobbe på. Hun roste samspillet mellom idrettsbarnehagen, idrettslagene og Brekkåsen skole.

Les også: Stine Estenstad stemte annerledes i formannskapet

- Jeg sier ikke at en ikke har lyktes i kommunale barnehager, men det er noe med det som er skapt i idrettsbarnehagen som vi kan ta lærdom av. De private barnehagene drives fantastisk godt. Vi skal snakke vel om de private barnehagene i Melhus, sa Estenstad.

Merutgifter

Rådmannen har ment at Melhus kommune vil ha merutgifter på en million kroner med en privat barnehage kontra en kommunal, og varaordføreren uttrykte at hun syntes det var rart at privat barnehage skal bli dyrere for kommunen.

Les også: Skuffet over negativ innstilling til idrettsbarnehagen

Estenstad stemte ikke imot at Melhus kommune skal bygge en kommunal barnehage, og vedtaket var altså enstemmig.

At kommunestyret nå har gjort et vedtak om bygging av barnehage, tror Estenstad er bra for hølondingene.