Klar for ny runde i gauldalsbassengene

Øystein Gaasvik er i gang med nye kurs denne uka.

Øystein Gaasvik har tilbragt store deler av livet i bassenget. Først som konkurransesvømmer, nå som trener og instruktør.  Foto: Thomas Olsen

Nyheter

Øystein Gaasvik er norgesmesteren i svømming, som for halvannet år siden stiftet «Svømmepartner» sammen med samboeren Tone Jensen. Selskapet tilbyr opplæring i bassenget både for barn og voksne, nybegynnere og viderekomne.

- Folk snakker sammen

I fjor ble det kjørt kurs på Støren, Lundamo og Melhus, og det er de samme stedene som får besøk av Gaasvik og hans instruktører også denne høsten. Oppstart er denne uka og det er fortsatt ledige plasser på flere av kursene.

– Spesielt på Støren ble vi tatt godt imot, der var det visstnok 19 år siden forrige opplegg med svømmekurs. Påmeldingen går litt i rykk og napp, men det har vært bra påmelding til kurset på Gimse. En del melder seg på etter første gangen, folk snakker gjerne sammen, sier Gaasvik.

Ferdighetsnivåer

Deltakerne deles inn på ulike nivåer basert på ferdighetsnivå i vannet. Mens det på nivå 1 er fokus på tilvenning og flyteteknikker, drister deltakerne seg ut på dypet på nivå 4.

– Det er gunstig å starte med svømmeopplæring fra femårsalderen. Da handler det om vanntilvenningsøvelser og å bli trygg i vannet, det gir et godt grunnlag for videre opplæring, sier Gaasvik.

Åpen for treningsgruppe

Det er få svømmemiljøer i Gauldal, men hvis noen har lyst til å satse på svømming er norgesmesteren fra butterfly i 2002 villig til å bidra.

– Vi synes det er moro å holde på og kanskje kan vi få til en treningsgruppe hvis noen idrettsklubber ønsker det, sier Gaasvik.