- Det er mest sannsynlig at noen har vært uheldig og har lekket ut olje. Vi kan ikke love amnesti, men det hadde vært veldig fint om noen ville melde seg slik at vi slipper å bruke så mye tid på å lete etter stedet hvor oljen kommer fra, sier miljøvernrådgiver Jan Henrik Dahl i Melhus kommune.

Små mengder

Børstad Transport har samlet opp 6–7 liter olje etter utslippet i elva Bøvra på Korsvegen. Det er tilbakemeldinga miljøvernrådgiver Dahl har fått i dag tirsdag.

- Utslippet av olje var mindre enn vi anså fra starten av. Nå har jeg bedt Gauldal brann og redning om å øke vannstanden i elva slik at kantene blir spylt. Lensene skal fortsatt ligge ute. Det er mulig at oljen har sivet inn i sidene og det må graves ut litt masser der, sier Dahl.

Les også: Oljesøl i elv

Turområde

Siden alarmen gikk på lørdag, har Børstad Transport sugd opp oljesøl fra det gamle løpet til Bøvra. Langs elva som er blitt restaurert, går en helsesti. Helsestien går ned til Gaustadvatnet og ved vannkanten er det gapahuk, badebrygge og trimpost. Dahl håper oljesølet ikke har forårsaket skader i området som grunneiere har jobbet for å forskjønne. Området settes også pris på av bevere, og ved vannkanten har bevere gnagd over flere store trær.

Les også: Var på befaring

Overvannsrør

Flere steder langs Bøvra er sjekket for å finne ut hvor oljen har kommet fra. Dahl forteller at kummer er sjekket, og at olje er funnet i et overvannsrør. Så langt har ikke Dahl funnet ut hvor kilden til oljesølet er. For tida er han på en konferanse, og er tilbake igjen på torsdag.

- Vi skal sjekke ledningsnettet og det er mulig at vi må bruke kamera. Foreløpig har vi ikke fått sjekket hvem som er koblet på ledningsnettet.