Pengedryss fra lokalbanken

Soknedal sparebank deler ut 400.000 kroner til lag og foreninger i 2016.

Soknedal sparebank inviterte tirsdag til sitt årlige gavedryss på Støren. Fra venstre: Signy Forseth (Soknedal sparebank), Roger Solberg (Soknedal skytterlag), Anja Græsli (Soknedal skolekorps), Eli Heggvold (Hauka villmarksbarnehage), Anita Krigsvoll (Budal skolekorps), Tove Beate Dahle (Støren cykleklubb) og Siri Fossum (Soknedal sparebank).  Foto: Thomas Olsen

Nyheter

Soknedal sparebank har tradisjon for å støtte lokale lag og foreninger og 2016 er intet unntak i så måte. I år mottok banken 28 søknader om pengestøtte – og alle har fått noe.

Les også: Sokna vil kjempe i toppen

Tirsdag inviterte banken fem av gavemottakerne til Støren for overrekkelse av sjekk og et lett måltid med snitter, kaffe og kringle. Banksjef Siri Fossum synes det er viktig at banken bidrar i lokalsamfunnet, samtidig som hun håper at de får noe tilbake i form av lojale kunder.

–Vi er avhengig av at lokalbefolkningen bruker banken, sier hun.

Les også: Soknedalsvideo ute

Glade for penger

I år vil Soknedal sparebank støtte små og store lag og foreninger med cirka 400.000 kroner. 54.000 av disse kronene drypper på Budal skolekorps, Soknedal skolekorps, Støren cykleklubb, Soknedal skytterlag og Hauka villmarksbarnehage.

–Vi har 35-40 unger i korpset og det er mye jobb med uniformer og instrumenter. Det kreves litt penger for å drive et korps. Vi er veldig glade for litt «pæng», sier Anita Krigsvoll i Budal skolekorps.

Populær barnehage

Hauka villmarksbarnehage har vokst jevnt og trutt siden oppstarten. I dag er det 21 unger som daglig er ute på små og store eventyr i naturen.

Les også: Gavedryss i fjor også

–Det er min generasjon som produserer for tiden, så vi har fått beskjed om at vi bare må fortsette, forteller Eli Heggvold med et smil. Hun legger til at sjekken på 10.000 kroner skal brukes til støydempende tiltak i et lekerom innendørs.