–Veldig mange har spurt om det ikke skal skje noe her, og nå gjør det det, sier komitéleder Berit Wold Fjelle (Ap).

Ikke skatepark

Betongflata utenfor Buen har skapt stort engasjement, og som kjent blir det ikke skatepark der. Etter at skateparken ble stanset av et flertall i kommunestyret, har det 300 kvadratmeter store hjørnet ligget som ei lysende grå betongflate.

Barn og unge har brukt betongflata til skating og sykling, og lekeplassen like ved har også falt i smak. Nå står det politiske flertallet klar til å bruke penger på å få endret status for betongflata.

Les også: Skateparken kom et annet sted

Grønn lunge

–I fjor etterlyste jeg i et spørsmål til den forrige ordføreren den grønne lungen som var planlagt her. Saken har ligget i ro, men nå er det kommet ny politisk ledelse. Vi i Arbeiderpartiet er opptatt av at dette området skal være til glede for folk i alle aldre, og området skal bli et sted for aktivitet og trivsel, sier Wold Fjelle.

Wold Fjelle forteller at det har vært et politisk press på administrasjonen for å få fram planer. Ei skisse er blitt laget, og den viser trimapparater og benker. Foreløpig vil verken Wold Fjelle eller ordfører Gunnar Krogstad offentliggjøre skissen.

– Det blir en kombinasjon av treningsapparater, benker og bord. Treningsapparatene blir skjermet med enten beplantning eller gjerde slik at de kan brukes uten at brukeren føler at forbipasserende ser på. Kostnadsoverslaget viser at dette vil koste en halv million kroner. Apparatene er ikke bestilt ennå så parken vil neppe stå ferdig før etter sommerferien. Vi må også undersøke planstatusen for området, sier Krogstad.

Tanken er at alle uansett alder skal ha glede av treningsapparatene, og Wold Fjelle tror dette kan bli et godt tilskudd til folkehelsa.

– Jeg ser veldig fram til at dette blir ferdig, og når det skjer vil jeg være her en hel dag, sier Wold Fjelle.

Les også: Trimpark

Rød lunge

Tidligere har eldre foreslått at det legges et kunstgressdekke oppå betongflata for å gi et parkmessig preg, men det tror Wold Fjelle kan føre til at biter av dekket blir dratt utover. I stedet mener Wold Fjelle og ordføreren at det bør legges et dekke av samme type som det som ligger under lekeapparatene litt lenger bort. Der er dekket rødt, og med et tilsvarende rødt dekke oppå betongflata får Melhus den røde plass. Dekket skal være mykt å falle på.

–Dette handler om folkehelse i vid forstand, og vi kommer til å sende søknader for å få medfinansiering, forklarer Krogstad.

Betongflata ligger like ved Buen omsorgsenter og leilighetskomplekser i Melhus sentrum.