- Hundeeiere må ta mer ansvar

Turgåer på Støren ønsker at hundeeierne plukker opp etter dyra sine når de går på tur, og vil at flere bruker hundeposer. I Melhus ble det ifjor satt inn tiltak for å gjøre noe med problemet.

FUNGERER Runar Lian i Melhus kommune anbefaler poseordningen til andre kommuner.   Foto: Liv Helen Vaagland

Nyheter

Det er enkelt bare å la hundedritten ligge igjen på veien eller i ei grøft når man er ute og går tur med sin firbeinte venn, men det er ikke like fornøyelig om man er uheldig og tråkker i avføringen.

Les også: Mistenker mann for å ha skutt Koda

Les også. Erkjenner ikke straffeskyld

Lar det ligge

En tipser forteller at det i Støren-området er mange som ikke tar ansvar når de går tur med hunden, og lar ekstrementene ligge igjen.

– Jeg går mye med hund selv, og har bestandig med pose, men ser at det er mange som ikke plukker opp hundebæsjen. Da blir det fort utrivelig å ferdes, forteller tipseren.

Gunstig for alle

I Melhus ble det i fjor lansert et tiltak med gratis poser til hundeeierne, som henger på stativ 15 steder rundt om i kommunen. Runar Lian er leder for forvaltning, drift og vedlikehold av offentlige bygg i Melhus, og sier tiltaket har vært veldig gunstig.

- Dette er et tiltak som kan anbefales, og det finansierer seg selv ved hjelp av støtte fra næringslivet som så får reklame på stativene. Kommunens eneste oppgave har vært å montere opp stativene og fylle på posene, forteller han.

Les mer: Det er ikke så veldig artig å trampe i hundeskit

Bør plasseres der folk ferdes

- Er folk flinke til å bruke posene?

- Ja, noen steder er de flinkere enn andre steder. For eksempel på Melhusstien blir det brukt mer enn for eksempel på Hovin, og det er å anbefale å sette posestativene der folk ferdes mye. Det er sånn sett absolutt et tiltak som fungerer og som vi anbefaler, sier Lian.