Lundamo skole og barnehage ble åpnet for snart tre år siden og er fortsatt ikke godkjent. Skolen drives på dispensasjon fordi en gang- og sykkelvei langs Lundadalsvegen ikke er bygd.

Gang- og sykkelvei

Kommunestyret har overlatt bygginga av gang- og sykkelveien til Heimdal Sag Gruppen som skal bygge boliger på Mosløkkja. Heimdal Sag Gruppen bebuder at de skal legges ut boliger for salg i sommer.

Les også: Slapp krav om vannbåren varme

Under kommunestyremøtet på tirsdag spør Grete Svegård (Ap) om partifelle og ordfører Gunnar Krogstad kan si noe om statusen til prosjektet gang- og sykkelvei og om sikringskjøring er ivaretatt på strekninga.

Mange barn

I spørsmålet opplyser Svegård at det bor 64 barn fra Lundadalsvegen til utenfor Damtippen.

- Alle disse barna må ferdes langs denne veien for å komme seg på skolen hver dag. I tillegg til disse 64 barna er det flere barn som bor på sørsiden av Lundamo som enten må krysse veien ved avkjøringen fra E6 eller gå langs veien for å komme seg til skolen, skriver Svegård i spørsmålet.

Hun mener Lundadalsvegen som er en fylkesvei, er meget trafikkfarlig og hun viser til at hun har fått flere henvendelser fra bekymrede foreldre.

Svaret

Ordfører Gunnar Krogstad sier til Trønderbladet at han ikke vil uttale seg om saken før han har gitt et svar til kommunestyret på tirsdag.

Til kommunestyremøtet har politikere meldt inn sju spørsmål og interpellasjoner, og Krogstad er ikke sikker på at alle vil bli besvart i møtet. Derimot lover han å besvare spørsmålet fra Svegård, og viser til at det ble meldt inn tidlig.

Lundamo skole og barnehage ble åpnet februar 2012.