Fakkeltog for trøndere

Skuespiller Frode Eggen fra Melhus forstår ikke at noen kan mene at trøndere er tilbakestående. Han spiller Arnfinn i reklamefilmen som får det til å koke hos folk.

Frode Eggen. 

Nyheter

Skuespiller Frode Eggen fra Melhus har sett seg lei på at noen mener trøndere er lettere tilbakestående, selv om det kan se ut slik i Telenor-reklamen om fyren med trønderdialekt som ikke får draget på damer.

- For ikke å terge opp disse som allerede er blitt såret, har jeg på en måte lagt meg flat og ønsker å hedre dem med et fakkeltog, forteller Eggen.

Spiller dum trønder

Det er nemlig Frode Eggen som spiller trønderen Arnfinn som har fått det til å koke i sosiale medier. Ifølge Telenor er denne trønderen enten så uvitende om hvordan han får draget på damer at selv en guttunge vet bedre eller så brauter han seg fram når han skal briljere om kart.

- Ka sjer, spør han i en reklamefilm.

I dag fredag klokka 17 inviterte han til fakkeltog i Trondheim i protest mot at noen mener reklamenfilmen framstiller trøndere som lettere tilbakestående.

- Presterte på topp

- Da jeg spilte inn disse filmene, var det for at verdens beste regissør skulle få muligheten til å jobbe med verdens beste skuespiller. Jeg hadde overhode ikke i tankene at noen skulle bli støtt av dette. Jeg føler at jeg har prestert på topp, som vanlig i filmene. Men nå er det altså et par personer som føler seg støtt og tenker jeg gjør dette for å gjøre narr av dem og trøndere generelt. Det var ikke hensikten, forklarer Eggen.

Her kan du: se trønderen som ikke har damedrag

Invitasjonen har Eggen lagt ut på Facebook. Ifølge invitasjonen er fakkeltoget for alle som blir framstilt som lettere tilbakestående i rasistiske reklamer.

Reklamefilmene er faktisk ikke spilt inn i Norge. Eggen fortelller at de siste filmene er spilt inn i Slovenia, mens tidlige filmer er laget i Sør-Afrika.

Rollemodell

- Har du en rollemodell?

- Arnfinn er delvis inspirert av Spike i Notting Hill, men jeg har ikke nistudert den karakteren for å lage ham, forklarer Eggen.

- Vurderte du heller å spille sørlending eller nordlending?

- Jeg vurderte ikke å spille rollen som nordlending eller sørlending. Det bor hyggelige folk der også. Jeg er først og fremst opptatt av å blåse liv i en likandes fyr som ikke finnes, og få ham troverdig innenfor sitt univers. Da jge takket ja til dette, var det under forutsetning at det var gode manus og topp folk på regi, opplyser Eggen.


Stua inn i busskuret

- Det er koselig her, og så er det gratis kaffe, sier to bussreisende som benytter seg av Miljøpartiet De Grønnes stunt i Melhus sentrum.


Klovn og politiker

Eggen er utdannet sykehusklovn, og han stod også på lista til Miljøpartiet De Grønne i Melhus. Han spilte også Kiddi Casio i "Nattskiftet" på TV2.

Tusenvis har lest saken, og melhusbyggen Kenneth Wikdahl kastet seg på spøken ved å gå med plakater om at trøndere ikke er tilbakestående i adventstoget i Bergen sist helg. Frode Eggen er blitt intervjuet av en rekke medier etter at Trønderbladet skrev om melhusmannens forklaring på at rollefiguren Arnfinn ikke var et forsøk på å latterliggjøre trøndere.

Til Trønderbladet skrev Eggen ei tekstmelding om at han er rørt over folks engasjement.