I dag holder fylkesordfører Tore O. Sandvik fra Sør-Trøndelag og fylkesrådsleder Anne Marit Mevassvik fra Nord-Trøndelag pressekonferanse på Værnes for å snakke om mulig sammenslåing av de to trøndelagsfylkene.

En av dem som er for sammenslåing, er ordfører Gunnar Krogstad (Ap) i Melhus.

- Jeg og partiet har hele tida ment at det er klare fordeler med ett Trøndelag. Vi har så mye til felles, og trøndere er trøndere. Trøndelag er en naturlig enhet, og det vil være muligheter til å løse oppgaver med tyngde når vi står sammen, sier Krogstad.

Krogstad mener en frivillig linje må gjelde. Når det gjelder spørsmålet om en sammenslåing skal avgjøres via ei folkeavstemning, sier Krogstad at han ikke har tatt stilling til dette.

- Folk har kanskje ikke samme nærheten til fylkeskommunen som til kommunen, sier Krogstad.

Krogstad tror at det er mulig for nordtrønderne å løse utfordringa med el-verket NTE som eies av Nord-Trøndelag fylkeskommune.

Intensjonsplan

Under pressekonferansen blir Trøndelagsutredninga og en intensjonsplan for mulig sammenslåing av de to fylkeskommunene lagt lagt fram.

Den politiske ledelsen har garantert at ingen skal miste jobben i fylkeskommunen som følge av en sammenslåing.

Kommunepolitikerne venter

Framtida for fylkeskommunene er et spørsmål som også har opptatt lokalpolitikerne, da de har ønsket å få klarhet i hvilke oppgaver fylkeskommunene skal ha i framtida. Dette har lokalpolitikerne ønsket å få visshet om før de tar stilling til om det er aktuelt med kommunesammenslåing.

Les også: Utsetter kommunereformen

Les også: Frykter for kjempekommune i sør

I Melhus har kommunestyret vedtatt at Melhus er robust nok til å klare seg på egenhånd, og at det er helt uaktuelt å slå seg sammen med Trondheim. Den nye politiske ledelsen er enig om å takke ja til 400.000 kroner fra Fylkesmannen til utredning om kommunesammenslåing.