Kundegjennomstrømmingen ved Størensenteret synes å være god, og flere butikker meldte blant annet i sommer om en økning i omsetningen. Det er imidlertid flere lokaler som står tomme på bygget, deriblant lokalene der Fotograf Eidsmo tidligere holdt til. Ifølge huseier og utleier Olav Sundlisæter ved Størensenteret er det ikke bevisst at ingen nye leietakere har fått plass.

– Vi har ingen interessenter, men har heller ikke markedsført lokalene så veldig. Jeg vet ikke helt hva som kan være aktuelt, det får de øvrige butikkeierne være med å bestemme litt, sier han.

Les også: Disse damene gjør god butikk

Les også: Se byggeplassen på Moøya fra lufta

Vil gjerne ha inn folk

De nærmeste naboene til lokalene er Soknedal Sparebank, Soknedal bakeri & konditori og Vi To Sko. Daglig leder Wenche Eidem i Vi To Sko sier de gjerne vil ha inn folk, men at de ikke vil låse seg til en bestemt type næring.

– Vi ønsker en stor bredde i varesortimentet på senteret, og er åpen for flere typer næring. Kanskje hadde en klesbutikk eller lignende passet godt inn i butikkmiksen som allerede finnes her, men vi ønsker ikke å spesifisere. Vi har veldig få begrensninger, sier Eidem.

Brukes som lagerplass

Det er imidlertid ikke bare i førsteetasjen på senteret Sundlisæter mangler leietakere. I andreetasjen over Nye G-Sport Støren er aktiviteten laber i alle rommene som kan egne seg for næringsvirksomhet.

– Lokalene stod ferdig innredet i 2000, og inntil sju-åtte år siden var det brukt som kontorlokaler. Nå brukes rommene i stor grad som lager, men alt er forholdsvis nytt, sier Sundlisæter.

Han sier imidlertid at disse lokalene heller ikke er blitt markedsført noe spesielt, og at det også kan bidra til at de fortsatt står tomme.

– Det har vært noen forespørsler, men det er klart at lokalene egner seg ikke spesielt for èn liten bedrift, men heller mange små eller en litt større, mye på grunn av oppvarmingsmulighetene, sier huseieren.

Ingen krise

Nye G-Sport Støren skal også omrokere, og flytter ut sykkel- og skiavdeling med tilhørende verksted over til området som i dag huser klær, sko og diverse sportsutstyr. Da vil det bli enda et lokale ledig i Størensenteret.

Ola Wang i Midtre Gauldal Næringsforum jobber daglig med nyetableringer og etablerte bedrifter. Han sier det ikke er nedgang i næringsaktiviteten i kommunen, og opplever derfor ingen krise.

– Det er mange ting som spiller inn når næringsdrivende skal velge lokaler, men enten man er utleier eller leietaker er det bestandig nødvendig å se på behovet i markedet. Ønsker man å leie ut må det selvfølgelig markedsføring til. Det er også andre steder lokaler står til disposisjon på Støren, i tillegg til at mye er under utbygging. I Midtre Gauldal er det for øvrig ingen nedgang i forhold til nyetableringer, og ting skjer hele tida. Jeg vil ikke si det er noen krise i forbindelse med næringsaktiviteten, sier Wang.