Flå skole får flerbrukshall

Deler av skolegården blir anleggsplass, og neste sommer skal den nye hallen og nydelen av skolen være ferdig.

Deler av skolegården ser ut som en anleggsplass. 

Nyheter

Flå skole får flerbrukshall og ombygd del av skolen til 43 millioner kroner.

Næringsbygg vant anbudskonkurransen der seks entreprenører deltok, og daglig leder Kent Hugo Høgås er meget godt fornøyd med å få oppdraget.


Superglad entreprenør

Byggeoppdraget på Ler betyr at Næringsbygg kan få permitterte ansatte tilbake i jobb.


Hallen

Skolen får en flerbrukshall med ei spilleflate for håndball (16 meter ganger 24), og i andre etasje blir det tre klasserom. I første etasje blir det kiosk som kan brukes ved idrettsarrangementer som cuper og fotballkamper. Prosjektleder Havdal forteller at det også blir et garderobeanlegg i hallen, og at dette også kan brukes ved uteaktiviteter. Hallen skal kunne leies på kveldstid og i helger.

– Vi har lovt at det blir mulig for Flå IL å arrangere Flåcupen neste år, sier prosjektleder Ola Arvid Røe i Optiman.

Eksisterende gymsal blir tatt i bruk til skolefritidsordning og skolekjøkken.

Sikkerheten

Entreprenøren forsikrer om at det er laget en plan for håndtering av byggeaktiviteten mens ungene er der.

– Ungene skal få lov til å være nysgjerrige, sier prosjektleder Øyvind Trettøy og daglig leder Høgås legger til at byggebransjen trenger rekruttering.

Kommunestyret vedtok å sette av 43 millioner kroner til ombygging av Flå skole og bygging av en flerbrukshall. Skolen har hatt knapt med plass til elevene, og har ventet på en utbedring. Noen av elevene må ha klasserom i brakker, og brakkene vil bli stående til neste sommer, forteller prosjektleder Havdal.

– Skolen bygges for 200 elever, og har nå 145 elever. Framskrivinger viser at det blir 175 elever om noen år, så det blir bra kapasitet, sier prosjektleder Havdal.

Opprinnelig ble det laget et byggeprosjekt med plass til 210 elever, og så ble byggeprosjektet redusert av politikerne for å dempe kostnadene. Ombygging av Flå skole var en valgkampsak for Fremskrittspartiet for fire år siden.