Er du lei av den gamle fargen på bilen?

Ny metode erstatter både lakk og folie.
Nyheter

Roar Aspen har gjort total "makeover" på en Tesla. Både karosseri og felger har fått samme farge og behandling. En tur innom lakkboksen på Melhus Bilskadesenter var alt som skulle til for å gi bilen et matt og lekkert preg. Den er behandlet med rubberspray.

- Dette er rett og slett gummi, sprøytet på i et tynt lag, forklarer Roar Aspen.

Metoden kan brukes både til hel fargeskift, dekor og firmamerker.

- Rubberspray er veldig slitesterkt, og det er ingen problem å bruke det på skjermer og felger. Steinsprut er også en saga blott. Småstein bare spretter av, sier han.

Vil man fjerne rubberspray, er det bare å trekke det av som solbrent hud.

Tidligere ble biler foliert for å oppnå samme effekt. Men Roar forklarer at det lett oppstod skjæremerker i lakken når den skulle av. Folie hadde også en tendens til å feste seg permanent etter noen år, ifølge Roar.

Det finnes spraybokser med rubberspray i salg, beregnet for felger og andre detaljer der man ønsker et matt preg.

- Men man begynner ikke å lakkere en hel bil med spraybokser i sin egen garasje, sier Roar.

Melhus Bilskadesenter ble etablert på Hofstad i Melhus tidligere i år. Jomar Larsen er daglig leder, og for tida er fire andre personer med i drifta. De satser på å drive et allsidig bilverksted, men tar også alt innen plast, glassfiber og kunstlakkering. Til og med har de malt kjøkkeninnredninger og lakkert bord i de nye lakkeringsboksene.