Livet har vært omskiftelig, men én ting har ligget fast. Jeg har alltid brukt tre kvarter på å kjøre til Støren. Nå har jeg sjekket om det også endrer seg.

Livet i den digitale verden har lært oss at hvis det er én ting du kan stole på, er det at alt forandrer seg. Til og med passordene dine, en viktig del av identiteten din, må du stadig endre på.

Kommentaren ble først publisert på midtnorskdebatt.no.

Da er det godt å ha noe å holde fast i. Noe som aldri endrer seg. For eksempel det faktum at det tar tre kvarter å kjøre til Støren.

Slik har det i hvert fall vært for meg. Jeg har kjørt mye til Støren. Ikke fordi jeg ville dit, selvfølgelig, men fordi det passet å stoppe der, på veien videre sørover. Helt siden 90-tallet har det tatt meg tre kvarter å kjøre dit. Ikke i de verste utfartshelgene og når ulykker stopper trafikken. Men alltid ellers. Tre kvarter.

Denne uka lurte jeg på om også dette faste holdepunkter i livet forandrer seg. For mandag åpnet de en ny bit av E6 gjennom Melhus der du kan kjøre i 110. Strekningen er cirka sju kilometer, og da må det vel gå mye fortere å kjøre til Støren? Onsdag morgen sjekket jeg.

Jeg kjørte fra Rosenborg i Trondheim klokka 8.30. Det var lite trafikk og finvær, og jeg regnet med det ville gå fort. Men da jeg stoppet på bensinstasjonen på Støren, hadde jeg kjørt i 44 minutter. Hjem igjen, i 18-tida om ettermiddagen, var det mer trafikk, men da brukte jeg 43 minutter. Rart.

Men jeg pustet lettet ut. Fortsatt kan jeg si at det tar tre kvarter å kjøre til Støren. Den eneste endringen er at jeg nå må føye til «omtrent».