For oss som driver frivillig arbeid er det spesielt viktig å bygge en kultur av troverdighet og samarbeid slik at vi skaper et trygt sted å høre til.

Et sted der alle er velkomne og finner mening både ved å delta i frivillig arbeid og å delta på aktiviteter de ulike organisasjonene arrangerer.

Når året 2022 nå går over i et nytt vil vi i Flå Idrettslag gjerne si noen ord om tre av våre medlemmer som gikk bort dette året. Og som kan stå som gode ambassadører for sine generasjoners holdninger og engasjement for idretten. De var så glade, og vi tror også stolte av, å ha vært en del av historien til Flå IL som vi ser har betydd mye for deres liv.

Dette er bare et lite sammendrag av innsatsen de har lagt ned.

Ved Ivar Bjørgen sin bortgang mistet Flå IL en ildsjel som i de senere år spesielt var engasjert i Langmyra skianlegg.  Han var en av dem som året gjennom stiller opp for at både bygdefolk og folk fra omegn skal finne fantastiske løyper til enhver tid. Gjennom utallige timer i tråkkemaskina med løypekjøring og et godt samhold blant de frivillige var idrettslaget et viktig punkt i livet.

Ivar hadde også en lang og aktiv karriere som utøver og var aktiv året rundt, men kanskje mest ivrig var han på ski og gikk blant annet Rensfjellrennet 12 ganger, Birkebeinerrennet 3 ganger og Seterrennet hele 26 ganger.

Olaf Bolland hadde formannsvervet i 11 år fra 1973-1983.  I denne perioden ble det utrettet mye i lagets regi og den største var at den gamle drømmen om en idrettsplass ble realisert da Flå Stadion ble åpnet i 1976.Olaf Bolland hadde også flere andre styreverv og var så tidlig som i 1947 styremedlem i Urd.

Olaf hadde en allsidig idrettskarriere innen både ski, fotball og friidrett.  Det er nevnt at han deltok i høyde på idrettsstevne på Klett allerede i 1946.  Han vant i 1959 Oldboyspokalen til odel og eie for disse tre disiplinene. Olaf er notert for   tre ganger deltakelse i Rensfjellrennet og har en 2. plass i C-klassen fra 1957 som beste notering

Jarle Grevskott var hele sitt liv nærmeste nabo til Lysløypa på Fremo.  Seterrennet har i mange år gått omtrent i hagen til Jarle. Skisporten lå nok hans hjerte nærmest og han la ned en stor innsats i å holde lysløypa og skihytta i stand. Det var aldri et spørsmål om han skulle bidra.  Skisporten i Flå var noe av det som gav livet mening. Jarle Grevskott var skiformann i flere år og med i styret i flere.

Han forærte laget 2 pokaler som ble vandrepokaler i klubbmesterskapet i langrenn. Det skal være dette som førte til at det for første gang ble satt opp vandrepokal også i dameklassen

Han var også ivrig bidragsyter i flere av idrettslagets avdelinger og var fra 1985 fast medlem av kaffe og serveringsgjengen på Gudrunhuletrimmen.

Vi vil uttrykke stor takknemlighet for minnegaver i forbindelse med gravferdene til både Ivar Bjørgen og Olaf Bolland.  Disse midlene er satt av og vil bli brukt til nye bakker/plass for barn og unge på Langmyra

Og til slutt takker vi ydmykt for den utrolige gaven fra Jarle Grevskott.  Skisporten i Flå har gjennom hans liv betydd så mye at han etterlater alt han har skapt alt av verdier til henholdsvis Lysløypa på Fremo og Seterrennet.

Minnene lever, og vi vil jobbe aktivt for å ta vare på og utvikle det de har gjort for å oppfylle statuttene fra 1894.  Da ble det som i dag er Flå Idrettslag, den gang var navnet Urd, stiftet.

Formålet var «å dyrke og vekke interesse for skisporten».