Trønderbladet skrev nylig om en 84 år gammel mann på Lundamo som fikk besøk av en mann som tok med seg lommeboka hans. Politiet tror det blir vanskelig å finne den igjen. Og på Frosta har det gått rundt en mann og sagt at folk må bytte takstige, noe det slett ikke er noe påbud om.

Et ektepar på 80 - 90 år i Drammen hadde denne uka besøk av en mann som ville justere tv-kanalene deres. De syntes det var greit å få gjort dette, og etterpå skulle mannen naturlig nok ha betaling. Han hadde med seg kortterminal, og paret betalte med bankkort. Etterpå viste det seg at han hadde gitt dem tilbake et annet kort, og han hadde trolig også fått med seg pinkoden ettersom 180.000 kroner forsvant fra sparekontoen til det eldre paret. Det har også vært andre lignende tilfeller, og det advares mot luringene som er på ferde rundt omkring og kanskje ringer på døra di nå sommers tid.

For om sommeren er luringene ekstra mye på farten. Hvis ikke vi like godt oppsøker dem selv, da. På en ferietur nå i juli vandret jeg opp Champs-Élysées sammen med mannen min, og en ung kar bøyer seg plutselig ned foran oss og plukket noe opp fra gata. Det viste seg å være en bred, gyllen ring, som han viste til oss, og lurte på om jeg kunne overta siden det var damestørrelse og jeg kanskje kunne bruke den. Jeg tok imot ringen og tenkte at jeg kanskje burde gå til politiet med den. Da spurte den fremmede om vi hadde noen euro slik at han kunne kjøpe seg lunsj, for han var veldig sulten. Vi ga ham ti euro, men det var litt lite, syntes mannen, og nå virket han ikke lenger som den kjekke ungdommen vi først trodde det var. Vi sa at vi ville heve «kjøpet», og da forsvant mannen i folkevrimmelen. Dermed stod vi der, femten euro fattigere, litt klokere og med en god historie å ta med hjem. Ringen, av uedelt metall, har jeg som suvenir og påminnelse om hvor lettlurt vi var.