Akkurat nå står vi i en spesiell tid, og den dramatiske ulykken på Melhustorget har påvirket både innbyggere og næringsliv i sentrum. For næringslivet sin del, og våre medlemsbedrifter som holder hjula i gang, merkes det godt at handelslekkasjen til Heimdal, Støren og Orkanger er et faktum. Og dette kommer på toppen av økte kostnader og høye strømpriser.

Minutt for minutt har vi fått den dramatiske situasjonen i sentrum godt dokumentert, og bildet av en spøkelsesby har avtegnet seg. Det kan fort bli glemt at vi fortsatt har mange næringsaktører som holder stand i sentrum og prøver å få hverdagen til å gå rundt. Media har stor påvirkningskraft, og som innbyggere i Melhus kan vi få inntrykk av at næringslivet har rømt sentrum og at vi må ut av kommunen for å skaffe det vi trenger.

Det stemmer heldigvis ikke. Vi har fortsatt et rikt og variert tilbud og mange aktører som er helt avhengig av at innbyggerne og tilreisende handler lokalt.

Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Melhus ønsker å være en bidragsyter til at næringslivet skal ha forutsetninger for å drive godt, på tross av utfordringer. Nå har vi derfor fått på plass ei gruppe med ulike representanter fra sentrum, som skal se framover og finne løsninger. Å sikre økt aktivitet og attraktivitet er en forutsetning for å lykkes.

Nå er det på tide å ta i et tak for sentrum – handle lokalt og bidra til at næringsaktørene i Melhus sentrum fortsatt kan stå støtt!