Skrevet av Svein L. Hongrø

I Trønderbladet 15.12.21, fortelles det at det er registrert nye smittetilfeller i Melhus, hvorpå vår rådmann, Katrine Lereggen, henstiller til at vi alle tar et tak. Hun forteller også at det ikke er planer om ekstra tiltak utover de nasjonale tiltakene. Videre legges denne artikkelen ut på som en artikkel på Facebook-siden til Trønderbladet. Det er der min bekymring kommer. Den blir da kommentert av folk med «latter-emojier»! Det er for min del et stort tankekors!?

– En pandemi, er den latterlig? spør innleggsforfatteren. Han reagerer blant annet på at noen har kommentert med latter-emojier under rådmannens oppfordring om å ta tak under smitteutbruddet. Foto: Skjermbilde fra Trønderbladets facebookside.

En pandemi, er den latterlig? Vel, vi har stått i en pandemi, lenge nok. Det synes jeg også. Men hadde vi ALLE, tatt den på alvor! Og da skjønt hvilket alvor det faktisk er. Men pandemien er tydeligvis ikke så farlig, da det er flere som ikke vaksineres, og heller ikke bryr seg videre om de gjeldende restriksjoner (nasjonalt / lokalt). Å gå en tur på Melhustorget f. eks. kan være en opplevelse. I den siste tiden, med mer usikkerhet ifht. covid-19, og ikke minst en ny variant; omikron. Flere står i trengsel, gjerne foran hovedinngang, utenfor andre innganger til butikker på senteret, og helt uanfektet om noen kommer. Men de snakker gjerne om «korona», og hvor mye smitte det er.

Spørsmålet mitt er, er det slik at vi skjønner alvoret! OG gir totalt blaffen? For det kan ikke være slik at vi ikke forstår ...? Eller er det vi, som bor i kommunen?

Nå jobber jeg selv i helsetjenesten til Melhus, og vet hvilket press det ligger i den kommunale helsetjenesten, og ikke minst i de andre tjenestene til Melhus kommune. Da BØR i det minste vi (meg selv inkludert) ta å følge de råd og anbefalinger som kommer fra vår kommune. De sårbare er de som er mest sårbar, nå også.

Vi går mot en juletid, da er det ekstra viktig å tenke seg ekstra godt om, slik at alle kan få en julefeiring i lag med noen. Og ikke i ensomhet i karantene. For det er tross alt de, som ellers er alene / ensom som blir (om mulig) mer alene / ensom, Tenk litt på våre kjære, som også ønsker seg en (tilnærmet) «normal» julefeiring.

Følg nasjonale (og lokale) retningslinjer. Hold avstand, og bruk munnbind, om mulig. Det er vi, ALLE, som kan hjelpe til med få hverdagen (og jula), så «normal» som mulig!

Med ønske om en god, og så smittefri jul, som mulig!