Astrid Smeplass og Cengiz Al i den nye, norske filmen som handler om Askepott som får drømmeprinsen, og hennes frigjøring og kamp mot den onde stemora. Foto: David Vu / Storm Films

Skrevet av Knut Inge Solem

For et par uker siden fikk vi spørsmål om å sette opp en ekstraordinær visning av Tre nøtter til Askepott. Det var en person som hadde veldig lyst til å se filmen, men av helsemessige årsaker kunne ikke hen komme på en vanlig kinovisning.

Dette stilte vi oss selvsagt positive til.

På få dager forverret situasjonen seg og hen kunne ikke lenger forlate huset. Vi fikk en melding av bekjente av familien som takket dypt for servicen vi var innstilt på å gi. De trodde ikke dette var mulig. Undertegnede ble svært rørt av ydmykheten og situasjonen og tenkte at opplevelsen kan ikke stoppe bare fordi personen ikke kan forlate huset.

Vi kontaktet derfor filmselskapet, forklarte situasjonen og spurte om vi kunne få filmen på link, slik at vi kunne vise den på pc en gang i hjemmet til familien. Etter få dager kom det svar fra filmselskapet. Selvsagt skulle vi få til dette. Filmen er nå overlevert familien, slik at de sammen kan se Tre nøtter til Askepott.

En oppfordring til alle sammen. Gjør noe som gleder andre i førjulstida. Og handle lokalt, for det er de lokale butikkene, kinoene, konsertscenene osv som kan gjøre en forskjell.

Legger også med en hilsen fra regissøren Cecilie Mosli. Videoen ble spilt inn til hen som nå ser Tre nøtter til Askepott.