Kommentar: I Trønderbladet kan vi lese om 17-årige Tuya «Toro» Naing som var på jakt etter en sommerjobb, men oppdaget at det var stor rift om plassene. Er du såpass ung har du ikke like mange muligheter som de som er over 18, men det stoppet ikke en driftig 17-åring fra Lundamo.

I store deler av landet er problemet motsatt. Særlig serveringsbransjen sliter med å få tak i sommervikarer, og noen innser at de får store problemer med å holde dørene åpne i sommer.

Ledigheten har aldri vært så lav som nå, ifølge tall fra NAV. De helt ledige utgjør bare 1,4 prosent av arbeidsstyrken i Melhus. Det er også snittet for Trøndelag. Skaun ligger på 1,2 prosent, og det er 2,1 prosent i Midtre Gauldal.

Det skjer samtidig som antall utlyste stillinger har økt betraktelig og mangelen på kompetanse er stor, melder NAV. Den store etterspørselen etter arbeidskraft i Trøndelag bekreftes av en ny undersøkelse. Hver tredje bedrift i fylket har planer om å øke bemanningen. Det henger jo ikke på greip.

I helsevesenet er det antakelig enda verre. Mangelen på sykepleiere har plaget Melhus lenge. Samtidig får folk som har passert 72 beskjed om at de ikke er ansatt lenger. Spreke trofaste arbeidstakere må gå hjem, hvis ikke kommunen har så stort behov for dem at de likevel hyres inn. Men, det er så klart mye fornuft i en øvre aldersgrense. Uten den kan det være vanskelig å få folk ut når de bør ut. Den dagen kommer for oss alle.