Kommentar: En elev med kniv fikk store styrker til å rykke ut på Støren onsdag. Foreldre som hadde sett alle politibilene, kastet seg i bilen. En naturlig reaksjon når du aner at ungene er i fare. Så møtte de sperringene og måtte vente utenfor skolen. Noen reagerte med sinne, en naturlig reaksjon når du ikke får brakt ungen din i sikkerhet. På Støren er det trolig en del å snakke om etter denne onsdagen i den siste uka før sommerferien.

Den massive utrykningen med helikopter i lufta og alle politibilene gjorde inntrykk ikke bare i nærområdet på Støren. Et vogntog endte i grøfta på E6, og på Melhus kom en leser lettere rystet innom avisredaksjonen etter å ha sett ti politibiler med blålys fare forbi.

Det var brannvesenet som kom først og tok kontroll på Støren. Da hadde eleven kastet fra seg kniven. Heldigvis ble ingen fysisk skadd. Men det er godt å se at blålysberedskapen er på plass.

Selv svært unge mennesker kan gjøre alvorlig skade. En påminnelse om det er saken som nå behandles i Gjenopptakelseskommisjonen. I 2014 ble Anna Kristin Gillebo Backlund drept av ei 15 år gammel jente. Anna Kristin var på nattevakt på en institusjon i Asker da hun ble brutalt angrepet. 15-åringen var ifølge sakkyndige alvorlig psykisk syk, skriver Aftenposten.

En av Trønderbladets lesere minner om at eleven som ble pågrepet og tatt hånd om av brannvesen og politi på Støren, er et barn. Hun ber avisa om ikke å lage førstesideoppslag.

Helt vanlige unger kan finne på å sette andre i fare. En gutt løp etter venninna mi og meg, og han hadde ei flere kilo tung kokeplate av jern som han ville kaste i hodet på oss. Han var yngre enn oss, og vi kom oss i sikkerhet uten at noen grep inn den gangen. Det ble ingen sak verken for politi eller barnevern. Jeg føler meg ikke sikker på om gutten med kokeplata hadde sluppet unna med det i dag.