Melhus sentrum er blitt en utrolig kjedelig plass for kidsa å være. Og ja, de må få lov til å være en plass de også. Hvor er skaterampa? Hvor er uteområdene til kidsa? Kort fortalt, de trenger en plass å være.

Ja, vi har flotte idrettsplasser her i Melhus, men vi må være åpen for at ikke alle ønsker å dunke på en ball i et organisert opplegg også. Melhus sentrum bygges ut i sentrum, men det virker som målgruppen er utviklet for godt voksne mennesker, ikke noe feil i det. Men en tur i sentrum på dagtid består av pensjonister og rullatorer. Skal et sentrum bli spennende, så må det også være en blanding av alle aldersgrupper. Enkelt sagt, det må være plass til alle.

I vinter så ble Thaimat-vogna stengt, noen av disse godt voksne i sentrum klaget på noe matlukt. Da er mitt spørsmål, hva forventer man hvis man bosetter seg i sentrum, ingen lukt, ingen støy? Er nok redd for at det blir mer tagging i sentrum, kidsa kjeder seg. Dette blir ikke bedre før man tar ungdommen på alvor og gir dem den plassen de fortjener. Og det må være et alternativ til organisert idrett.

Hvis man reiser rundt i Norge og oppsøker de plassene hvor det er laget f. eks. skateparker i sentrum hvor kidsa får lov til å være, så ser man mange svært vellykkede boligområder. Spør man ungdommen i Melhus i dag så føler de seg uønsket og jaget. Slik skal det ikke være. Vi må ta vare på alle innbyggerne i Melhus, og politikerne og de som jobber med byutvikling har et ansvar for å legge til rette for et godt bomiljø for alle i Melhus sentrum.