«Dobbel dose!»

Jeg er en blant de mange på Melhus som har fått koronavaksine - på Bedehuset.

Vaksineringa skjer inne i Melhus bedehus. F.v. Steinar Syrstad, Kjellrun Kolås Skagseth, Kari Berg Hollum og Magne Hollum.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

Jeg gikk til Bedehuset, og fikk min vaksinedose. Takker helsemyndigheter og Gud for dette, denne livets dose, skriver Ole Lande i innlegget.  Foto: Marek Kuusk

Meninger

Dette er et debattinnlegg. Det gir uttrykk for debattantens egen holdning

Innlegg skrevet av en takknemlig Ole Lande


Jeg er en blant de mange på Melhus som har fått korona-vaksine, - på Bedehuset. Og det avstedkom et «bilde» i mitt indre.

Jeg er blant de «godt voksne», og gikk på skole og hadde bibel-historie som egen post på timeplanen. I husken kommer historia om Moses, Israels-folkets ørkenvandring og giftslangene. Les/sjekk 4. Mosebok 21.4-9.

Ole Lande.  Foto: Gunn Heidi Nakrem

 

Slangegifta var dødelig. Folket sa til Moses, be om at Gud skal ta bort giftslangene. Svaret ble noe helt annet enn forventet: «Lag en kobberslange og sett den på en stang, og hver den som blir bitt skal berge livet når han ser opp på den». Gud tok ikke bort giftslangene, men han ga «medisin» til liv, men med en uvanlig resept. SE OPP PÅ kobberslangen!
Det er blitt sendt mange bønner til Gud om å stanse denne korona-pandemien. Så langt har det ikke blitt svar etter de mange bønneønsker, men vi har fått vaksine (her er det mange spørsmål som melder seg, jeg har ikke svaret, mange, mange lider. At vi har det så bra, kan det ha noe med korset i flagget å gjøre?).


Ble koronasyk og innlagt på sykehus i fjor - venter på vaksine

Arnfinn Solem (69) fra Soknedal lå ei uke på sykehus med covid-19, og nå er han fast bestemt på å ta koronavaksine så fort han får tilbud om den.


Jeg gikk til Bedehuset, og fikk min vaksinedose. Takker helsemyndigheter og Gud for dette, denne livets dose. Jeg trenger ikke å se, jeg fikk «midlet» satt inn i armen, og der gjør det sin gjerning.

På vei inn til vaksinering, gikk jeg inn «under korset på taket».


Har bedehuset som nødløsning under valget

Valgstyret i Melhus har bestemt hva som blir valglokaler under stortingsvalget i høst.

 

Da er det andre delen av «bildet» kommer. Jesus snakker med Nikodemus en natt, og da henviser Jesus til «… likesom Moses løftet opp slangen i ørkenen, slik skal også Menneskesønnen løftes opp, for at hver den som tror på ham, skal ha evig liv.» Johannes 3. 14-15. I verset etter kommer den «lille Bibel».

Dobbel dose?

Jeg er så heldig at jeg har fått Livet med stor L, ved å se på det tomme korset, korset på bedehustaket.

«Se, se, se og lev! Det er liv i å se på det Golgata kors, ja just nå er det liv og for deg!»

Så går jeg inn, og får livgivende vaksine (medisin) for dette jordelivet. Jeg ønsker å leve, jeg/vi er skapt for livet.

Dobbel dose,- dette ble så stort, rikt og gledelig for meg at jeg fikk lyst til å dele det med deg.

Takk til Melhus kommune som ønsket å låne Bedehuset til «livets vaksine!»