Melhus kommunestyres julemiddag

Umusikalsk å ha en sånn tilstelning i disse koronatider

Det sender ut svært uheldige signaler, når denne middagen blir  avholdt med ordfører og rådmann, Melhus sine to øverste ledere til stede, skriver Rolf Lund i dette innlegget.

Middagsgjestene var fordelt på to rom inne på Kroa kafé som eies og drives av Melhus kommune. Men det kan oppstå koronasmitte i forbindelse med en såpass stor tilstelning, mener Rolf Lund. 

Meninger

Av Rolf Lund

Leser i Trønderbladet 18/12, at etter årets siste kommunestyremøte ble det avholdt middag på kroa med 40-50 deltagere.


Covid-19: - Politikerne sender ut et uheldig signal

Fremskrittspartiet reagerer på at kommuneoverlegen kaller festlig lag i jula for kriminelt, mens 37 politikerne samles til middag.

 

Om smittevernregler ble overholdt eller ikke, har jeg ingen formening om.

Det jeg reagerer på, er at det er umusikalsk å ha en sånn tilstelning i disse koronatider. Norge har vært i unntakstilstand siden regjeringen valgte å stenge ned landet 12. mars. Restriksjonene ble lempet på i sommer, da det ble registrert veldig lite smitte. De siste månedene er det strammet til igjen på grunn av raskt økende smitte. Trøndelag gikk fra å være grønt til å bli rødt, nesten over natta.

Jeg synes derfor det sender ut svært uheldige signaler, når denne middagen blir avholdt med ordfører og rådmann, Melhus sine to øverste ledere til stede.

På kommunens hjemmeside står det at rådmannen er beredskapssjef. Da burde det vært hennes plikt å stoppe et slikt arrangement, da det kan oppstå koronasmitte i forbindelse med en såpass stor tilstelning. Om det skjer, vil det sannsynligvis sette beredskapen under ett betydelig press. Som avdøde komiker Raymond ofte sa, det er lov å bruke hue!


- Meg bekjent er det myndighetene som har fastlagt reglene

Fredag 18.desember er Ketil Nilsen, representant for FrP i Melhus, sitert på hans meninger om hvordan vi skal oppføre oss i disse rare tidene.

 

                                                                                                                                                   Rolf