Et gufs av krig, selv på fredens dag

Det er 8. mai og vi kan feire freden i dobbelt forstand.

Piggtrådgjerde i skogen mellom Gimse boligfelt og Vollmarka. Et lite gufs av krig, rusten og delvis inngrodd i trestammene. Bildet er tatt mens vårsnøen fortsatt lå i skråningene. Når snøen er borte, synes ikke den rustne piggtråden så godt. 

Meninger

KOMMENTAR: I 1945 var krigen over etter fem år, og nå er vel også den nye viruskrigen over. Selv om den herjer ute i verden og tar fryktelig mange liv på andre kontinenter. Og selv om vi her til lands også bare har slått tilbake det fiendtlige viruset, ikke overvunnet det på den vanlige måten ved å bli motstandsdyktige. I går fikk vi vite at det er så få som har hatt befatning med smitten at vi nesten alle sammen har kropper som ikke er immune mot viruset. Det kan dermed komme tilbake en gang til, om vi ikke fortsetter å passe oss.