Straff forebygger kriminalitet mot dyr

«Dyrepolitiet» er ikke politi som kjører rundt med blålys for å redde dyr som har det vondt. Politiet har heller ikke tatt over Mattilsynet sine oppgaver.

MELDE FRA: Når folk mistenker vold mot dyr, er det viktig å melde fra. Undersøkelse av selve dyret vil ofte ikke være nok bevis på mishandling. Når Mattilsynet og politiet sammen ser på saken, kan vi klare å finne ut av hva som har skjedd, og hvem som har gjort det, skriver innleggsforfatterne. Disse sauene hadde funnet seg en trivelig plass i fjellbjørkskogen for å ta middagskvilen sin ved stien mellom Hiåvollan i Endalen og Hiåsjøen. Arkivfoto: Oddny Opland  Foto: Arkivfoto: Oddny Opland

Også fisk er omfattet av dyrevelferdsloven

Meninger

Skrevet av Mona Holm-Ross, Mattilsynet region Midt og Grethe Fossum, Trøndelag politidistrikt