Skrevet av Christina Clausen:

AtB går ut med at barnefamilier bør bruke kollektiv trafikken mer. Jeg skulle gjerne ha tatt buss oftere jeg, men tilbudet AtB gir er langt ifra tilstrekkelig. De gjør det praktisk talt umulig hvis du har barn og gjerne barnevogn.

Jeg skulle ta med meg mine to gutter på en bytur på lørdag 16/6 og sjekket opp busstidene fra Ler. Det som møter meg er helt utrolig. Det går bare fire busser på lørdag inn til Trondheim sentrum.

Første buss går kl. 10.30, neste går kl. 12. Etter det går neste buss kl. 14 og siste buss inn til byen går klokken 16. Jeg og ungene belaget oss til å ta bussen som gikk 10.30. Vi står på bussholdeplassen og bussen kommer. Vi fikk derimot ikke komme på bussen. Bussen var full og det var i hvert fall ikke plass til barnevogn. Bussjåføren beklaget, men han skulle melde ifra. Men han kunne ikke si om det kom en ekstra buss. Jeg ringte AtB og forklarte situasjonen, der jeg ble møtt med «siden du har med barnevogn så har du ikke rett til å få rekvirert drosje eller noen form for hjelp, siden du har barnevogn med så er ikke du prioritert til å få det». Han kunne også fortelle meg at vi måtte forstå at de regionbussene har begrenset med plass og at vi som har med barnevogn måtte vise hensyn til det. Han sa også at det blir ikke satt opp ekstra buss.

Jeg ble egentlig ganske forbannet da han sa at VI (oss med barnevogn og unger) måtte vise hensyn og ha forståelse for at bussene kunne bli fulle. Jeg kan forstå at det ikke er deres feil at bussene blir fulle, men jeg mener da at AtB ikke kan gå ut med at barnefamilier bør bruke kollektivtrafikken mer. AtB gjør det jo umulig for oss som har barn og barnevogn å stole på bussen. Vi fikk pent beskjed om å vente til neste buss kom. Der var 1,5 time senere. Jeg spurter vennlig om jeg i det minste kunne få igjen pengene for bussbilletten jeg hadde kjøpt, og det kunne jeg få da. Merk: Dette skjedde lørdag 16/6 og jeg har fortsatt ikke fått tilbake pengene.

Så jeg og ungene satt og ventet på neste buss, og rett før klokken 12 så kom det en maxitaxi som kjørte oss inn til Melhus slik at vi fikk tatt bussen videre derifra. Det synes jeg var bra. Men behandlingen jeg fikk av kundeservice til AtB var langt ifra bra. Kollektivtilbudet utenfor Melhus er en vits, bussene går sjeldent og man risikerer å ikke komme med bussen i det hele tatt. Jeg lurer på hvem er det som er prioritert på de bussene når vi med unger og barnevogn kommer sist i rekken.