Skrevet av styret i Hovinåsen velforening, ved Svein Hovin, Frode Fugelås Krogstad og Hans Olav Lund:

Hovinåsen velforening etterlyser tiltak på veien rundt Åsaringen på Hovin. Slik veinettet er nå, mener vi at veien har altfor dårlig standard i forhold til dagens ferdsel. En må huske på at veien i området ble bygd etter en standard fra 1960-tallet. Veien er lite oppgradert siden den tid, og trafikkmengden har økt betraktelig i området.

Viser til sak 67/15 i komité for teknikk og miljø i Melhus kommune, angående trafikktelling i Åsaringen på Hovin. I uke 24 i 2015 ved nr. 13, viste årsdøgnstrafikk og snitthastighet at det allerede da var behov for fartsdempende tiltak. Målingene ble utført fra midt på dagen mandag til midt på dagen påfølgende mandag. De utførte målinger viste at var ca. 470 kjøretøyer, som hadde en snitthastighet på 37 km/t i målepunktet. Ved Åsaringen 219 var årsdøgnstrafikken på 60 kjøretøyer og en snitthastighet på 33 km/t. Det må også presiseres at mye har skjedd med boligbygging og tilflytting etc., siden 2015.

I dag er veistandarden forringet med dype hull og grøfter. Regnskyll graver stadig ut noe av grusen utenfor den smale asfalten. Busker og trær hindrer noe av utsikten enkelte steder, og spesielt avkjøringen til fylkesvegen ved Gilmyra er meget farlig! Lys i mørketiden mangler også helt eller delvis rundt hele Åsaringen, her er det «mørkt som i graven» i store deler av året. Snarveien fra Åsaringen (Stafne) til skolen er et kapittel for seg. Positivt er det at fortau er forlenget til Tømmesdalsveien med gangfelt.

Hovinåsen velforening etterlyser en utbedring av veinettet rundt Åsaringen, og bedre veibelysning, slik at vi får en sikker og god vei, både for kjørende og gående. Når kan vi vente at tiltak blir satt i gang? Brev er sendt teknisk etat, der vi etterlyser handling.

For øvrig vil vi oppfordre alle huseiere om å holde det ryddig og pent i veikantene.