Skrevet av Harald Østeraas:

Jeg vil si det på den måten at jeg ikke har hatt en glad dag etter at 3T startet opp driften i bygget.

På alle tenkelige måter har jeg prøvd å få gehør for plagene støyen medfører, uten hell. Klagene har gått til styret i byg-get, 3T, kommunen, kommunelege, innlegg i aviser, m.fl.

Harald Østeraas

Kommunens representant som skal rydde opp, virker for meg å streve målrettet med å vri seg unna, og stadig vekk finne unnskyldninger for å la galskapen fortsette.

Det er også brukt advokat uten at det hjalp.

Støymålinger

Brekke & Strand akustikk har foretatt målinger av bråket, ved to anledninger. Den første viste røde tall, så det holdt. Den andre kom ut med verdier som ble godkjent av kommunen. Den ble foretatt på en torsdag, som er den dagen i uka det er minst aktivitet.

Brekke & Strand justerte de apparatene som bråkte og la lokk på noen, slik at lyden skulle bli akseptabel.

Slitne instruktører med bass og høyttaler ble heller ikke testet, de hadde siesta. Det var torsdag 22. mars kl. 14. På fredag 23. mars kl. 6.15 kjørte de showet som vanlig med full guffe. De apparatene som da ble brukt, var ikke med i testen på torsdag, så der var det ingen begrensninger.

Det som er merkelig er at ikke noe lovverk dekker dette, det går an med rettsak, men det hjelper lite om man får rettens medhold, etter flere rettsrunder, dersom støyen i mellomtiden tar livet av saksøker.

Normal ro

Det er også merkelig at ansvarlige i kommunen ikke er i stand til å fatte et vedtak som forklarer utleier og 3T at standard forskrifter bør etterleves.

I husregler for Høvdingplassen står det at det skal være normal ro i blokka. Den paragrafen blir brutt hele dagen - hver dag.

Det kan ikke regnes som normal ro, så lenge bass og rytme og instruktør får herje fritt.

Gjennom digre høyttalere, starter kl. 05.15. Det er reint søppel det de produserer, hyl og skrik. Jeg har ved flere anledninger etterspurt hvor i lovverket det er nedfelt at 3T og dets aktører har rett til å forsøple mitt hjem, hver dag, uten å få svar.

Noe svada planter de om at tiltak skal bli gjort, som skal begrense bråket, det er som å ta pargaset for kreften.

Det er også betenkelig og rart at vi i 2018, har en håndfull mennesker som kan opprette noe som oppleves som en terrorbase under dekke av trimsenter, som åpner kl.05.00 og stenger kl. 24.00, 365 dager i året. Det skal bringe helse til folk, mens det i realiteten tyner mennesker som bor her.

Jeg luftet dette for kommunen, men der er det ikke status å be 3T oppføre seg, da er det mer behagelig å la det fortsette selv om det rammer et par pensjonister, med flere . . .

Hvis det er noen der ute som vil hjelpe meg, er jeg takknemlig for bistand.