KOMMENTAR: Så er det igjen klart for det som er årets høydepunkt for mange, nemlig starten på laksefisket. Enkelte elver har tjuvstartet, men i Gaula er det midnatt 1. juni som gjelder. Jeg driver ikke med laksefiske selv, men det er umulig å ikke bli smittet av den entusiasmen som vises. Gaula er en av de aller beste lakseelvene i Norge, og det kommer fiskere fra både Trøndelag, ellers i Norge og utlandet for å fiske her. Jeg blir faktisk litt stolt av at vi har en så flott «ambassadør» som Gaula er for oss.

I år er «ambassadøren» i usedvanlig god form tidlig i sesongen. Laksestarten er spesiell på grunn av uvanlig varmt vær (+) og lav vannstand. Det varme vannet gjør at laksen vandrer fortere oppover i elva. Det betyr gode fiskeforhold også på steder der man normalt må vente litt lenger ut i sesongen før man får laks på kroken. Dermed blir laksestarten en fest i mye større deler av elva enn den normalt er.

For som regel er optimismen og historiene større enn realitetene. Laksefiskernes forventninger er nesten som Brann-fansen foran sesongstarten i fotball; de har alltid troen på en knallsesong, men så blir de etter hvert innhentet av realitetene. Brann har hatt en særdeles bra sesongstart, men det er lenge til seriegullet skal deles ut. Så gjenstår det å se om sesongstarten i Gaula svarer til de høye forventningene. I alle fall har de høye temperaturene gjort at uvanlig mye laks har gått langt opp i elva. Nå blir det sannsynligvis fisk på kroken og liv langs elva også over Gaulfossen. Det er det nok mange oppover Gaula som er glade for.