Leserinnlegg skrevet av Per Erik Kufås

Dårlig grunnarbeid på deler av strekningen er åpenbar, og manglende asfaltering gjør ikke situasjonen bedre.

Kjører du Jåravegen er ikke den bedre den heller, asfalten går jo snart i oppløsning på enkelte partier. I massemedia ble forleden dag vegvesenets planer for re-asfaltering presentert. Det ble ingen opptur for oss utpå landsbøgda her.

Nok en gang er det manglende bevilgninger som er årsaken, etterslep på vedlikehold på kommunale og fylkeskommunale veger har jeg hørt er på ufattelig 600 milliarder. Potten som vegvesenet skal få i år er bare en brøkdel.

Slik jeg forstår det er det bare fra Gimse rundkjøring og opp i Aundalen som får seg et asfaltlag etter FV 708. Betimelig det, det er jo rene trikkesporet der, men for oss som trafikkerer utom Korsveg-porten, er det en mager trøst.

Vi har saltet ned ufattelige 7000 milliarder på bok i dette landet, men å prøve å få til vegbygging uten en bom er visst umulig. Utbedring av flaskehalsen innmed Stranda med tilhørende låvebru og naturherligheter ligger visst en evighet fram i tid, jeg fant plana omsider, på ei uprioritert liste over vegstrekninger som skal utbedres. Dette på tross av at et spor kan legges rett over og bak gården uten altfor store kostnader vil jeg tro, sett i forhold til overføringene til ny E6 i Gauldalen.

Vipps, uten låvebru og humper. Men nei da, Ola pottit får ikke til det engang. Jeg må sitere en god venn av meg, en hardtslående oslogutt fra Fagforbundet i Trondheim.

Jeg blir forbanna! Sier han når han får ånden over seg, og ser urettferdighetene i samfunnet rundt seg. Så jeg sier meg enig i sistnevnte taler.

Når jeg leser lista over årets asfalteringsarbeider, blir jeg forbanna.