Leserinnlegg skrevet av Tor Arne Granmo, Melhuslista

Innyggerne på Lundamo har siden Lundamo skole og barnehage ble bygd ventet på at det skal bygges gang- og sykkelvei langs fylkesvei 676 fra E6 utover mot Litjstenen boligfelt. Dette er veien hvor det er avkjørsel til skolen fra denne fylkesveien.

Nå er det seks år siden skolen og barnehagen ble tatt i bruk, fremdeles uten gang- og sykkelvei langs denne fylkesvegen. Det gjelder også videre ut mot avkjørselen til Litjstenen boligfelt som benyttes av mange gående og syklende, ikke minst av barn som bor der. Ikke må det glemmes at det også er mange som bor videre ut over Lundadalsvegen og som i lang tid hadde ønsket utbygging av gang- og sykkelvei lenger utover enn avkjørselen til Litjstenen boligfelt.

Nå er det like før at byggingen av Lundamo Park skal settes i gang hvor det også blir avkjørsel til fra samme vei som benyttes til skolen, noe som betyr at det vil bli flere gående og syklende, også barn.

Det vil selvfølgelig bli større biltrafikk, noe som vil øke behovet for gang- og sykkelvei langs denne fylkesveien.

I gjeldende trafikksikkerhetsplan for Melhus kommune kan vi lese om fylkesveier og prioriteringer, og i de seks prioriteringene står det at Lundaldalsveien har prioritering 2 på strekningen E6 til Litjsten boligfelt.

I de fem andre prioriteringene står at det gjelder G/S som jeg forstår betyr gang- og sykkelvei.

Hvorfor er ikke det benevnt om det for Lundadalsveien? Og er det noe Melhus kommune kan se på og få med gang- og sykkelvei i fylkets prioriteringstiltak 2 som gjelder denne veien også?