Leserinnlegg skrevet av ordfører Sivert Moen

Det er uakseptabelt at det kuttes i distriktene og ikke i byene. Utfordringene som er beskrevet i flere aviser er reelle og noe man var klar over når budsjettet for AtB ble behandlet i desember.

For Trondheim sin del har AtB kuttet for å få budsjettet i balanse. Budsjettet var lagt fram slik at man så hvilke områder det var underdekning på i de forskjellige deler. Trondheim, Sør-Trøndelag og Nord-Trøndelag. AtB rydda i byen, Sør-Trøndelag hadde lite underdekning, men norddelen titalls millioner. Derfor denne saken nå. Vårt fylkesparti (Sp) jobber for at det ikke kuttes i sørdelen.

ÅPENT BREV: Paula Forodden skrev et åpent brev til ordfører Sivert Moen i Trønderbladet 16. februar.

Forøvrig er det vedtatt å innføre tilbringertjeneste/ bestillingstransport i hele fylket (Sp-sak). Det vil løse utfordringene for de som bor utafor faste kollektivtilbud.

Politikk består av prioriteringer. Midtre Gauldal kommune har ikke midler til å etablere egne kollektivløsninger for distriktene, men vi har jevnlige dialogmøter med AtB og fylkespolitikere. Dette er en fylkesoppgave og den løses så godt det lar seg gjøre av de politikerne som har det ansvaret.

ORDFØREREN SVARER: Midtre Gauldal kommune har ikke midler til å etablere egne kollektivløsninger for distriktene, men vi har jevnlige dialogmøter med AtB og fylkespolitikere, skriver ordfører Sivert Moen i sitt svar til Paula Forodden. Foto: Gunn Heidi Nakrem