Med fare for å virke kravstor; vi er ikke helt fornøyd med OL-innsatsen til våre lokale utøvere så langt. Jørgen Graabak er selvfølgelig også skuffet selv, etter et bingopreget hopprenn og 18. plass til slutt. Men tirsdag får han en ny sjanse, og det i øvelsen der han er regjerende olympisk mester.

Marit Bjørgen sitter hittil igjen med sølv på duatlon og bronse på 10-kilometeren. For hvem som helst av de andre utøverne hadde det vært fantastisk. Men ikke for dronningen av langrenn. Marit Bjørgen har nå 12 OL-medaljer, det er det samme som Bjørn Dæhlie. Øverst på lista over mestvinnende vinterolympiere er Ole Einar Bjørndalen med 13 medaljer. Både Bjørndalen og Dæhlie har 8 gull, mens Bjørgen har 6. Det er denne topplasseringen vi så inderlig håper at Bjørgen overtar i sitt siste OL.

Heldigvis er det flere gode sjanser igjen for henne. Hun er selvskreven på det norske stafettlaget, der vi er gullfavoritter. Hun kan også få en plass på sprintstafetten, der Norge er en klar gullkandidat. Så har vi avslutningsdistansen 3-mila, der Bjørgen definitivt er blant favorittene. Så jo da, det er fortsatt gode sjanser for at Bjørgen blir tidenes mestvinnende vinterolympier. Jeg krysser fingrene!