Gratulerer til Norsk Kylling - og Trøndelag!

Det er med stor glede vi ser at Norsk Kylling har vedtatt å bygge sin nye fabrikk i Trøndelag.

KYLLING: Ikke minst er beslutningen om fortsatt satsing i Trøndelag særdeles viktig for de 160 kyllingprodusentene som leverer til Norsk Kylling, skriver innleggsforfatterne.  Foto: Marthe Eid

Meninger

Leserinnlegg skrevet av Berit Rian, administrerende direktør, Næringsforeningen i Trondheimsregionen

Hans Petter Øien Kvam, Adm. leder Fagråd mat og drikke, Næringsforeningen i Trondheimsregionen

Vi har satt mål av oss om å være region nr. 1 i landet innen produksjon og foredling, salg og servering av lokal mat og drikke.

Som forventet fra Norsk Kylling

For Midtre Gauldal er det best at den nye fabrikken kommer på Orkanger, og ikke Malvik.


Det at Norsk Kylling fortsatt vurderer regionen som riktig lokalisering for å etablere Europas mest moderne næringsmiddelfabrikk, med en investering på hele 2 milliarder kroner, er utrolig viktig. Synergiene ved en slik etablering er mange, og vi håper at regionens øvrige næringsliv også drar nytte av denne investeringen.

Nå har Norsk Kylling valgt fabrikktomt

Havner i Orkdal, hvis protestene ikke vinner fram.


Ikke minst er beslutningen om fortsatt satsing i Trøndelag særdeles viktig for de 160 kyllingprodusentene som leverer til Norsk Kylling. De opplever nå forutsigbarhet med en innovativ og hardt satsende mottaker av sine kyllinger.

I tillegg gir det ringvirkninger for andre leverandører i hele verdikjeden.

Trondheimsregionen er i sterk vekst, og vi har klare ambisjoner om å øke antall bedrifter og arbeidsplasser. Det at store bedrifter som Norsk Kylling velger å bli i regionen er viktig for å synliggjøre attraktivitet og dermed tiltrekke oss næringsliv utenfor vår egen region.

Nok en gang vil vi gratulere Norsk Kylling – vi gleder oss til å oppleve Europas mest moderne næringsmiddelfabrikk i Trøndelag.