Leserinnlegg skrevet av Kari Åker, fylkesleder i Sør-Trøndelag Bondelag og Frank Røym, nestleder og rovviltansvarlig i styret i Sør-Trøndelag Bondelag

WWF (World Wildlife Fund) har også krevd midlertidig forføyning både innenfor og utenfor ulvesonen. Østfold, Akershus, Oslo og Hedmark er fylkene som ulvesonen ligger i.

Per i dag er det rundt 110 ulver i norsk natur inkludert tall fra grenseflokkene mot Sverige. Med lisensfelling, kvotene settes av rovviltnemdene, har ulvebestanden økt med 13 % i året.

En stopp i ulvejakta i tre år, vil si at vi at vi vil ha over 200 ulv i norsk natur om noen få år. Flere ulver vil bevege seg utover nye områder for å finne nye revir. Streifdyr av ulv i våre områder vil bli et økende problem.

De mest husdyrtette områdene i Sør-Trøndelag er i Oppdal, Rennebu og Midtre Gauldal lengst sør i fylket. Her går rundt 80.000 sau og lam på beite hver sommer.

Sør-Trøndelag Bondelag mener det er uansvarlig av World Wildlife Fund å komme med slike krav som kan få så store konsekvenser for dyrevelferden til våre husdyr.