Tirsdag åpnet de dørene gjennom hele dagen, serverte kaffe og kaker og bød på underholdning.

Hilde viste oss rundt

«Her e Størens beste arbeidsplass. Vi gir gass! Vi fortjene vår plass» var blant strofene, som ble formidlet med stor entusiasme av koret.

Trønderbladet fikk omvisning i bygget av Hilde Thorsø. Hun er 41, og bor på Soknesmoen på Støren.

- Jeg trives bra her på Lysgården. Jeg driver for det meste med strikking, forteller hun.

Thorsø tar oss med inn i tekstilrommet, og viser produksjonen. Nå holder hun både på med et strikkeunderlag og et par votter i et avansert mønster. Det er ikke særlig vanskelig, kan hun forsikre.

I tillegg til strikkingen, pleier hun også å produsere keramikk en dag i uken.

Arbeid gir helse

Dagens leder av Lysgården, Siv Singsaas, presenterte en kort oppsummering av det som har skjedd på Lysgården de siste 30 årene, og viste frem noen bilder som viser spennet av aktivitet.

- Arbeidets betydning for folkehelsen er godt dokumentert. Vårt fokus og samfunnsoppdrag er å tilby arbeidsaktivitet og hver dag tilby meningsfull aktivitet.

Det pågår en effektiv produksjon i Lysgårdens lokaler, som i dag holder til i midlertidige sådan, i Engan. De venter på nytt bygg. I dag står de blant annet for alt av produksjonen av kiler for blant annet Støren treindustri. I dag leveres 120 000 kiler fra Lysgården ut til faste kunder.

Singsaas trakk også frem frivillige organisasjoner, som har betydd og fortsatt betyr mye, gjennom tilskudd, gaver og innsats.