Etter tre års pause er det endelig klart for mange unge fotballspilleres store sommerhøydepunkt, Skandia cup på Lade. Trønderbladet er til stede og sender over 260 kamper direkte fra de åtte dagene. En rekke lokale lag deltar i flere klasser; disse er Melhus, Sokna, Leik, Gimse, Gauldal, Buvik og Skaun.

foto
Melhus deltar med en rekke lag i årets Skandia cup. Foto: Thomas Olsen

I Skaun arrangeres denne helga kulturfestivalen Kristin på Husaby, med åpningskonsert med Marit Løfaldi og Ronny Kjøsen på fredag kveld, og avslutningskonsert med Charlotte Audestad på søndag kveld. Lørdag og søndag er det gratis inngang på markedet på Venn.

Lørdag 25. juni arrangerer Soknedal jeger- og fiskerforening «Fiskesommer 2022» for barna i Sørbygda ved brua mot Storslettvollen. Arrangementet er gratis.

På lørdag melder meteorologene om strålende utevær, noe som er godt nytt for alle de som har tenkt seg på Gauldal gatebils sommertreff på Støren dekkservice.

foto
Foto: Simen Meisdal / TB

På Kvål er det loppemarked på folkets hus. På facebook har flere hundre personer meldt sin interesse for arrangementet som foregår både på lørdag og søndag.

På lørdag åpner Jan Berg sin årlige utstilling ved Våvatnet i Orkland kommune, der han avslører sin nye betongskulptur av en kjent person i melhusregionen.

foto
Jan Berg skal avduke sin nye skulptur i helga. Foto: Privat

For kinogjengere viser Melhus kino tre filmer på søndag; Verdens beste bursdag, Lightyear og Elvis.

Søndag er det gudstjenester i Hølonda, Melhus, Kolbrandstad, Singås og Støren kirker.

Har du tips til flere hendelser og arrangement i helga? Send e-post til tronderbladet@tronderbladet.no.